vineri, 3 decembrie 2010

Cum a fost la cafenea

       Poate am aşteptat noi prea mult ca să înfăptuim visurile frumoase pe care le-am gândit îndelung, poate aţi aşteptat şi voi prea mult, până v-aţi epuizat rezervele de răbdare, iar când totul era gata, nu v-aţi mai mobilizat... Poate totuşi, chiar dacă n-a avut un succes fulminant, cafeneaua cititorului de aseară a făcut câteva priviri să licărească la lumina lumânărilor şi a bucuriei lecturii...
     Publicul nostru-ţintă, probabil prea ocupat (recunosc, momentul ales e în plină perioadă a tezelor, dar o oră de relaxare în compania amicilor şi a cărţilor nu poate decât să-ţi dea forţe noi la învăţat) s-a lăsat greu convins, însă publicul ad-hoc, iubitor de ciocolată caldă şi de experienţe interesante s-a dovedit receptiv, interesat şi dispus să schimbăm idei despre lectură. Aşa că ne-am făcut câţiva prieteni de la Liceul Teologic Fericitul Ieremia, care sperăm să devină fideli cititori, câţiva, mai mici, ba chiar chiar pici, de la Şcoala “Ghiţă Mocanu”, care nu se mai dădeau duşi şi, până una-alta, am pus noi câte o vorbă bună pentru fiecare carte bună pe care am împrumutat-o proaspeţilor noştri utilizatori.
     Nu că ne lăudăm, dar atmosfera care a învăluit mica încăpere a fost foarte plăcută şi primitoare, muzica franţuzească a sunat insinuant, în surdină, iar despre aroma ceaiului ce să vă mai spun...să tot povesteşti şi să retrăieşti cărţile tale preferate.
      O primă întâmplare provocatoare, care sperăm să adune din ce în ce mai mulţi iubitori de lectură, cu minţile şi inimile deschise să primească sugestii şi emoţii, să se îmbogăţească şi să împărtăşească idei şi impresii de lector. Suntem convinşi că cei care ne-au fost oaspeţi aseară vor pune o vorbă bună şi pentru noi, bibliotecarii, aşa încât, în curând, cafeneaua de la bibliotecă va fi neîncăpătoare...
       Următoarea întâlnire va avea loc peste două săptămâni. Sperăm că, atunci, discuţia va fi animată chiar de voi, pentru că nouă ne pasă ce citiţi, pentru că vrem să vă ajutăm să găsiţi lecturile care vi se potrivesc, pentru că un prieten alături de o carte reprezintă cea mai vie şi autentic tinerească asociere pe care mi-o pot imagina.








Un comentariu: