duminică, 24 iulie 2011

Am fost acolo pentru WEB 2.0

In perioada 20-22 iulie 2011, la Brasov, in cadrul Biblionet, cursul de Promovare a bibliotecilor prin WEB 2.0, a fost sustinut de catre IREX si EOS in sala de training a Bibliotecii judetene George Baritiu din Brasov. Ne-am intalnit 12 bibliotecarese din toata tara, selectate pe criteriul profesional si al realizarilor offline si online.
Sub indrumarea competenta a unuia dintre cei mai bine cotati traineri ai EOS, Alexandru Bleau,  care si-a modelat exigenta pe componenta eterogena a grupului, s-a desfasurat un eveniment de care vom fi legati offline si online mult timp de-acum inainte.

Pe langa efortul de a intelege si a descoperi mereu directii in comunicare, cursul ne-a dezvaluit modalitatile de patrundere in mediul online cu mai mult curaj dar si caile de abordat.
Rolul social media in deschiderea usilor bibliotecii catre public este esential, cu atat mai mult, cu cat dorim sa-l desprindem din fata calculatorului pe utilizator ca sa ne calce pragul fie pentru a a-i dezvalui cat de important este cititul, auditia muzicala in biblioteca, o strangere de mana si o discutie la o cana de ceai.
 Totodata aceste instrumente online: blog, wikipedia, retele sociale (facebook, linkedin, twitter), youtube, dezvoltate de catre biblioteci, ii pot tine in contact cu evenimentele curente si cele in devenire.
Daca ne prezentam bine si constant vom avea utilizatori in biblioteca, public la activitatile culturale si vizitatori  pe WEB, destui cat sa ne faca implinita menirea.

Am fost prima grupa a cursului si speram sa se simta acelasi entuziasm si unitate in simtiri si la urmatoarele evenimente pentru a-i putea rasplati lui Claudiu Aghinitei - IT Trainer IREX - competenta organizarii si prezenta agreabila.
Salut pe minunatele mele colege: Mihaela (BJ - Pitesti), Marlene si Diana (BJ - Tg. Jiu), Nusa (BJ -Bacau), Antoanela (BJ -Medias), Adriana (BJ -Lugoj), Alina (Victoria, Iasi), Marilena (BM Bucuresti), Mirela (Dambovita), Mihaela (BJ - Ialomita), si Alina (BJ  - Tg. Mures) si le astept, online, cu rezultate cat mai frumoase intr-o colaborare si sustinere la fel de fructuoasa ca si la curs.
Cat despre functia Aleeex ! , a fost acolo pentru noi, tot timpul, si sunt sigura ca va fi mult utilizata de inventivele bibliotecarese.

Doina Lili Balcanasu
bibliotecar

Voi ce parere aveti, cat de utila este promovarea bibliotecii onestene pe WEB ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu