vineri, 16 septembrie 2011

Viaţa ca o poveste


Ce bine ne-am distrat ieri la bibliotecă! Trupa Alfa ne-a provocat să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă poveştile n-ar mai fi citite, cât de trişti am deveni cu toţii fără poveşti, ce lume fără culoare, ce copii lipsiţi de imaginaţie, ce seri reci şi pustii fără o poveste spusă la culcare, un adevărat coşmar, ce să mai vorbim !
Şi totuşi, da, ne-am distrat. Pentru că personajele de poveste au ieşit rând pe rând din lumea lor şi au luat copiii la rost pentru faptul că preferă televizorul în locul cărţilor, şi au făcut asta într-un chip atât de neaşteptat şi original încât râsetele şi aplauzele au răsunat din plin.
Şi cum să nu râzi, când Scufiţa-Roşie îl ameninţa cu puşca Vânătorului pe Lup, iar Lupul se cherchelise cu vinul Bunicuţei şi îşi găsea cu greu cuvintele şi cărarea, Alba ca Zăpada se îndopa cu dulciuri spre exasperarea Mamei Vitrege, iar Hansel şi Gretel se certau pe turta dulce a Babei Cloanţa. Cum să nu te amuze "suferinţa" Băiatului care se trezea la "ora criminală de şapte fără un sfert", şi care era "torturat" de profesori cu tot felul de lecţii grele..! Şi care - vă puteţi imagina atâta cruzime ?! - era certat de părinţi că stă toată ziua şi se uită la filme cu karate.
Micii actori au jucat cu multă însufleţire, este limpede că experienţa adunată într-un an de zile, în care aceştia au susţinut peste zece reprezentaţii, îşi spune cuvântul, iar ei se simt din ce în ce mai în largul lor pe scenă şi reuşesc să transmită publicului multă emoţie şi bucurie.
În final, am înţeles că orice carte poate reprezenta "o poartă către o altă lume", că această lume poate exista în sufletul fiecăruia dintre noi şi că atâta vreme cât ea va exista aici, noi toţi vom fi mai buni, lumea întreagă va fi un loc mai bun.

Nicoleta Sălbatecu
bibliotecar
coordonatorul trupei de teatru Alfa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu