luni, 22 iunie 2015

Pledoaria care a dat roade

Acum 4 ani am vrut să omagiez un om care a dăruit Bibliotecii peste 300 de volume cu tematică şahistă, Constantin Bîrzoi – creator de şah, printr-un eveniment gândit ca o Pledoarie pentru Şah.
Pledoaria s-a vrut a atrage tinerii în explorarea acestui domeniu perpetuând-o, timp de 4 ani, prin intermediul Atelierului de şah al bibliotecii dar mai ales prin dăruirea şi pasiunea dlui antrenor de şah Emil Palade.
Am pornit la drum cu dl Palade reuşind, dânsul - stimularea şi pregătirea serioasă a unui mare număr de elevi iar eu – prin crearea evenimentului anual “Pledoarie pentru şah” prin care am evidenţiat pe cei mai valoroşi şahişti ai atelierului şi premiaţi pe cei mai merituoşi.
Pledoaria şi-a atins scopul prin prezenţa constantă şi numeroasă a elevilor timp de 5 zile pe săptămână, fără întrerupere, sub îndrumarea pro bono a dlui antrenor Emil Palade astfel încât am ajuns anul acesta să premiem copii preşcolari prezenţi în număr din ce în ce mai mare la atelier.

NR. CRT.
NUME ELEV
VÂRSTA
OBS.
1
Denisa SEVERIN
10 ani
premiu
2
Maria GÂMBUŢANU
5 ani
premiu
3
David CIOCA
6 ani şi 6 luni
premiu
4
Andra VORONEANU
6 ani şi 9 luni
premiu
5
Alexandra ŞTEFAN
8 ani
diplomă
6
Rareş JILCU
6 ani
premiu
7
Narcis MITITELU
6 ani
diplomă
8
Ionuţ PÂRJOL
5 ani şi 5 luni
diplomă
9
Alexandr DOBRIN
9 ani
premiu
10
Alexandru ANDRAŞ
10 ani
premiu
11
Luc FERRANT
9 ani şi 8 luni
diplomă
12
Ioana BURLACU
7 ani
diplomă
13
Bianca PAPANCEA
8 ani
diplomă
14
Vlad IRIMIA
13 ani
diplomă
15
Eusebiu VĂSÂI
7 ani
diplomă
16
Teodor TIBULEAC
10 ani
diplomă
17
Antonia ARVINTE
10 ani
diplomă
18
Iulian MORARU
8 ani
diplomă
19
Radu ANGHEL
7 ani
diplomă
20
Anisia BRÂNZĂ
5 ani
diplomă
21
Tudor PRICOP
14 ani
diplomă
22
Ştefania LUNCANU
8 ani
diplomă
23
David CAPMARE
13 ani
diplomă
24
Alin LUNCANU
12 ani
diplomă

Mulţi dintre cei care au început sau şi-au desăvârşit noţiunile de bază în ale şahului şi diversele strategii competiţionale, în cadrul Atelierului de Şah al Bibliotecii, au evoluat ulterior în cadrul atelierelor şcolare şi respectiv în competiţii în care s-au evidenţiat. Sunt convinsă că ei vor şti să aprecieze şi să nu uite importanţa primilor paşi în şah.
Interesul copiilor a fost stimulat mereu şi de părinţii care îi însoţesc, ca şi la festivitatea din 20 iunie 2015 (unde am avut premiantă o prinţesă!) când am subliniat rolul antrenorului care reuşeşte să atragă elevul spre acest domeniu care îi disciplinează, îi învaţă să gândească strategic îi învaţă să câştige, dar şi şti a pierde, respectându-şi adversarul şi stimulând încrederea în forţele proprii.
Biblioteca oferă cadrul adecvat desfăşurării acestui atelier şi sperăm ca efortul depus de dl antrenor să fie evidenţiat mereu prin interesul crescând spre acest atelier.
Pledoaria pentru şah fiind făcută cu profesionalism timp de 4 ani, lăsăm piesele de pe tabla de şah să se confrunte şi minţile sclipitoare să câştige!


Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu