Am trait o seara de neuitat in care ne-am adus aminte ca am fost copii cu ganduri si fapte marete, ne-am adus aminte ca avem copii carora le dorim vise implinite si realizari marete si totodata, vrajiti de reprezentatia celor doi tineti interpreti, ne-am dat seama ca sunt copii care prin pasiune, seriozitate si munca ne ofera sperante marete.
Alecu Ciapi (nascut in Cluj-Napoca la 11 septembrie 1998) si-a inceput studiul chitarei la varsta de 6 ani sub indrumarea profesorului Stefan Trifan, varsta la care si-a inceput si debutul a interpret.
Palmaresul sau cuprinde deja 49 de premii, dintre care 26 de premii I, la concursuri nationale si internationale: Anna Amalia – Competition for young guitarists (Weimar, Germania), Guitar Art Festival (Belgrad, Serbia), Andres Segovia – Intrenational Competition for young guitarists (Velbert, Germania), Julian Arcas – Guitar Competition (Almeira, Spania), Transilvania – Festivalul International de Chitara (Cluj-Napoca), Terra Siculorum – Festival de chitara de la Odorheiul-Secuiesc, Festivalul International de Chitara de la Sinaia.
A urmat cursurile de maiestrie ale unor interpreti si profesori de renume mondial, precum: Pepe Romero, Judicael Perroy, Gerhardt Reichenbach, Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Dale Kavanagh, Thomas Khirchhoff, Giampaolo Bandini, Roberto Fabri, Gabriel Bianco, Flavio Sala, Marco Feri, …
Alecu Ciapi este membru activ al Asociatiei de Chitara Transilvania, inca de la infiintare (anul 2005 pe cand avea varsta de 7 ani) si a fost invitat sa sustina recitaluri in cadrul evenimentelor culturale de seama: TIFF, Festivalul International Radio Romania, Festivalul Sanselor Tale, Festivalul International de Chitara clasica Harmonia Cordis, Noaptea muzeelor, s.a.
imagini din concert:
bit.ly/AlecuCiapiOnesti2011
imagini din concert:
bit.ly/AlecuCiapiOnesti2011
Sergiu Hudrea s-a născut în Cluj-Napoca la 21 martie 1997 şi a început studiul chitarei la vârsta de 7 ani, la clasa lui Ştefan Trifan, reputat profesor şi membru al Asociaţiei de Chitară Transilvania, din cadrul căreia face parte şi elevul premiant. La doar 8 ani, Sergiu a debutat pe scenele festivalurilor de chitară clasică, obţinând primele distincţii: Premiul Special al FRC la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti Eduard Pamfil, Premiul II la Concursul de chitară clasică din Alba Iulia şi Premiul III la Festivalul de chitară clasică din Cluj-Napoca. Au fost primele distincţii, care au deschis calea altor peste 40 de premii în tot atâtea participări, precum si adjudecarea premiilor întâi la cele mai importante competiţii de chitară clasică din România, la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Festivalul Internaţional de Chitară de la Sinaia şi Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti Eduard Pamfil.
In anul 2011, odata cu obtinera premiului III la cea mai mare competitie chitaristica din lume, Guitar Foundations of America (Columbus, USA), Sergiu Hudrea intra in galleria celor mai semnificative personalitati ale istoriei chitarei romanesti de dupa 1989.
imagini din concert:
bit.ly/SergiuHudreaOnesti2011
Cine nu a reusit sa raspunda invitatiei noastre are ce regreta.
Felicitari parintilor care ii sustin, felicitari profesorilor care ii indruma si multumim inspiratiei partenerilor nostri care au inclus acest eveniment deosebit in cadrul Stagiunii muzicale.
Celor doi artisti le dorim viata frumoasa, plina de realizari si sa nu uite ca la Onesti au dat primele autografe.
Noi, sigur nu ii vom uita!
Doina Lili Balcanasu - bibliotecar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu