joi, 24 mai 2012

BUCURII PENTRU SUFLETE DE COPII


Motto:
Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini îşi mai aduc aminte.
(Antoine de Saint-Exupery)


Anticipând manifestările dedicate Zilei Internaționale a Copilului, marți, 22 mai 2012, orele 17:00, în spațiul expozițional al Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” a avut loc vernisajul expoziției colective semnată de 30 de artişti plastici care au donat cu generozitate lucrări reprezentative din creația lor, în scop caritabil. Inițiativa inspirată a aparținut pictorilor oneșteni Ioan Tripa și Liviu Slabu și a fost propusă în luna martie cu ocazia altui vernisaj, fiind primită și susținută cu entuziasm de personalul bibliotecii, de publicul larg și de numeroși confrați care au răspuns provocării inedite. Aceștia sunt Cătălin Ardeleanu, Petrişor Birtea, Alexandru Botezatu, Marga Bradea, Violeta Chiriac, Lorica Chişcă, Lică Chiţcan, Vasile Cozma, Eugenia Dumitraşcu, George Dumitraşcu, Gheorghe Dumitraşcu, Gheorghe Frantz, Maria Ghiuş, Daniel Gorun, Nicolae Grădinaru, Ana-Ortanza Matei, Mihai Nechita-Burculeţ, Eduard Popovici, Ozana Radu, Sânziana Rusescu, Valeriu Sandu, Ionuţ Savin, Petrică Sbera, Liviu Slabu, Aurel Stanciu, Carmen Taulescu, Ghiţă Teacă, Ioan Tripa, Låkô Vrna, Mihai Zarzu, cei mai mulți având la activ una sau mai multe expoziții personale și colective organizate în ultimul deceniu la bibliotecă.

Astfel s-a ajuns la un număr de 50 de lucrări de mare diversitate ca tehnică de lucru (grafică, acuarelă, pictură în ulei, pe sticlă și pe lemn, tempera, guașe, metaloplastie, tapiserie, aerografie, sculptură, quilling, tehnică mixtă) și ca tematică (icoană, peisaj, portret, natură moartă, nud, artă abstractă), tablouri oferite de artiști plastici diferiți ca vârstă și formație (elevi, cadre didactice din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, autodidacți, pensionari, profesioniști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Bacău și amatori, consacrați sau în formare), uniți în gând și în simțire prin pasiunea pentru frumos și prin dragostea pentru copii. Autorii au stabilit un preț de pornire pentru lucrările proprii, urmând ca licitația să se desfășoare după următorul regulament:
- în cazul în care pentru o lucrare există mai mulţi solicitanţi, aceştia vor fi anunţaţi pe data de 1 Iunie şi rugaţi să facă o ofertă superioară preţului de pornire, în plic închis, urmând ca pe data de 3 iunie să fie anunţaţi câştigătorii licitaţiei;
- dacă o lucrare este solicitată de o singură persoană, aceasta va fi adjudecată persoanei respective;
- lucrările nelicitate până la 1 Iunie vor putea fi cumpărate în intervalul 1 – 6 iunie, de primul doritor, fără licitaţie.
Fondurile obținute vor fi folosite integral în beneficiul copiilor din Centrul de servicii sociale „Alexandra” din municipiul nostru – ai căror reprezentanți au participat la vernisaj - fiind dirijate spre achiziționarea de alimente și alte produse de strictă necesitate, care să le aducă un plus de confort material și psihologic, așa cum a recomandat șeful centrului, psiholog Florin Liliac.
Le-au fost alături elevi de aceeași vârstă, de la Şcoala cu cl. I-VIII „Ghiță Mocanu”, însoţiţi de prof. Carmen Taulescu, ca și elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” îndrumaţi de prof. Mariana Bendou, care au susținut momentul poetic „Poezia culorilor”, recitând poezie românească dedicată Măriei Sale, COPILUL.
Artiştii prezenţi la eveniment au avut ocazia de a adăuga lucrărilor şi un dar din cuvinte, însoţindu-le cu o poveste despre împrejurările actului de creaţie, despre copilărie, despre dăruire, ceea ce a trezit emoţii, duioşii, elanuri...
Mulţumindu-le din suflet tuturor acestor oameni frumoşi, generoşi şi sensibili, vă invităm să susţineţi cauza noastră comună prin vizitarea și promovarea expoziţiei, care va fi deschisă în perioada 22 mai – 6 iunie 2012.
Pentru informarea dumneavoastră, vă propunem o expoziţie virtuală pe site-ul şi pe blogul bibliotecii, la adresa:

http://biblioteca.onesti.ro/OneBibl/BiblDocs/Expozitie-Virtuala.pdf

Relații suplimentare puteți solicita la tel. 0234 312 202; 0234 324 099.
Vă aşteptăm cu drag să vă alegeţi tabloul preferat, iar amintirea momentului şi a gestului va ramâne mereu în ambientul casei dumneavoastră!


Prof. Elena ŞERBU

Director Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu