luni, 18 iunie 2012

A mai trecut un an...


15 iunie 2012.
Cred că aşa începe o pagină de jurnal. Sau se poate şi altfel?
Au încercat să afle răspunsul şi elevii clasei a III a B a Şcolii “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, cu care Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” desfăşoară un Proiect de parteneriat – educaţional, cu titlul “Cuvânt. Sunet. Culoare”.
Însoţiţi de doamna învăţătoare Mihaela - Oana Isac au venit pentru o ultimă activitate din cadrul acestui proiect pe anul acesta.
Împreună au desluşit tainele unui jurnal şi s-au hotărât ca în timpul vacanţei fiecare copil să ţină un jurnal, iar cele mai frumoase pagini să fie premiate la bibliotecă şi bineânţeles să fie citite de curioşi.
La bibliotecă au găsit şi un model: “Jurnalul unui puşti” de Jef Kinney. Au citit din el fiecare câte un mic fragment şi apoi au făcut şi câteva încercări care, trebuie să recunosc, au fost foarte reuşite. Asta mă face să cred că la toamnă va fi greu de jurizat un astfel de concurs.
Dacă ar fi să scriu o pagină dedicată zilei de astăzi, în jurnalul meu, aş scrie aşa:
Dragă Jurnalule,
Trebuie să-ţi mărturisesc că astăzi sunt un pic tristă! Copiii vor lua în curând vacanţă şi până la toamnă cu unii dintre ei nu ne vom mai vedea. Mi-a rămas totuşi o bucurie: copiii mi-au promis că vor veni, totuşi, pentru că au aflat că şi pe timpul vacanţei în bibliotecă se desfăşoară o sumedenie de activităţi, în cadrul atelierelor iniţiate de către bibliotecă sau în parteneriat.
Îi aşteptăm cu drag!

Rodica ZAHARIA -bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu