miercuri, 12 decembrie 2012

Iar a fost sărbătoare pe strada noastră


Recompensa unui artist, care îşi vede munca împlinită, sunt aplauzele.
Acestea au fost din plin, aseară, la bibliotecă, la un eveniment generat de susţinerea lucrării pentru obţinerea gradului didactic I a dlui prof. Aristică Vaida.
După cum îl ştim ambiţios dar mai ales pasionat şi devotat muncii sale de educator şi coordonator muzical, a reuşit să ne surprindă frumos şi de această dată, aducând în faţa publicului, colegilor săi dar şi a invitaţilor de onoare de la Cluj, prof. univ. dr. Maria Agata Timaru şi prof. univ. dr. Cornel Groza de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, pe lângă Corul “Magnificat” al Liceului “Fericitul Ieremia” şi Orchestra de cameră a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău.
O concentrare bogată de prieteni, colegi susţinători, părinţi ai elevilor din cor, directori de instituţii şcolare, directorul Filarmonicii, invitaţi de onoare, numeros public şi media au sprijinit efortul, emoţia şi seriozitatea dlui profesor Vaida care ne-a oferit un regal, dirijând cele două ansambluri muzicale cu o bagheta fermă.
Este de remarcat faptul că sub bagheta sa, în orchestra filarmonică, au fost prezenţe prestigioase care au susţinut concerte, de alungul timpului, în cadrul bibliotecii, amintind doar o prietenă dragă nouă, prof. dr. Ozana Kalmuski, muzicolog şi director adjunct artistic al Filamonicii băcăuane.
Îl felicităm pentru reprezentaţia de aseară, pentru exemplul profesional apreciat cum se cuvine de către elevi şi îi ţinem pumnii, astăzi, când susţine şi examenul de grad ca profesor la Şcoala Gimnazială “Ghiţă Mocanu” , dar mai ales îi dorim
La mulţi ani!
domnului profesor, deoarece astăzi este ziua lui de naştere.
În continuare, aplauze muzicale:



Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar

2 comentarii:

  1. Eu, ca și coristă, deși știam programul și auzisem și repertoriul, nu mi-am putut stăpâni emoțiile. Sala aproape plină. Citeam bucuria pe chipurile oamenilor și asta mă făcea să mă bucur că am avut ocazia să cânt cu o orchestră adevărată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, domn profesor! Mult succes in continuare !

    RăspundețiȘtergere