joi, 21 februarie 2013

Corect pe româneşte


Omiterea cratimei în adjective compuse (izolate)

'' nou înfiinţat'' sau ''nou-înfiinţat'' ?
'' susmenţionat'' sau ''sus-menţionat'' ?
''propriuzis'' sau propriu-zis'' ?


În categoria cuvintelor compuse, unele dintre acestea (substantive, adjective, pronume, numerale, verbe, adverbe, prepoziţii, conjuncţii, interjecţii) se scriu într-un cuvânt, altele cu cratimă (liniuţă de unire) sau fără cratimă (în cuvinte separate). Din cauza acestor situaţii ortografice diferite apar dificultăţi de ''opţiune'' pentru cei care nu cunosc normele de scriere specifice limbii literare.
În consecinţă, ignorarea regulilor respective duce la numeroase confuzii în comunicarea scrisă actuală, adjectivele compuse care se scriu cu cratimă ocupând un loc distinct, alături de substantive, între părţile de vorbire a căror ortografie este încălcată frecvent. În exemplele de mai jos, spicuite din presă, autorii citatelor nu ştiu că, de fapt, se scriu cu cratimă adjectivele compuse dintr-un adverb şi un adjectiv (''nou-născut'', ''nou-ales'', ''nou-nouţ'', ''nou-venit'', ''sus-citat'', ''sus-menţionat'', ''sus-numit'', ''sus-pus'', ''sus-zis'', ''propriu-zis'', ''aşa-numit'', ''aşa-zis'', ''înainte-mergător'', ''liber-cugetător'' etc.):
''Vând urgent, foarte avantajos, tractor M-650, nou înmatriculat'' (corect: ''...nou-înmatriculat'');
''Deputatul Alecu a amintit, la întâlnirea susmenţionată, că ar trebui...'' (corect: ''...sus-menţionată...'');
''Până la ocuparea postului de director al Direcţiei mai sus amintite...'' (corect: ''...sus-amintite...'');
'' Ţin să apreciez că aceşti doi nou născuţi au fost purtători sănătoşi'' (corect: ''... nou-născuţi'');
În aceste localităţi exista câte un singur elev în clasele nou înfiinţate'' (corect: ''...nou-înfiinţate);
În cadrul obiectului propriu zis, sunt demne de semnalat ...'' (corect: ''...propriu-zis)etc.

( Rădulescu, Ilie Ştefan "Vorbiţi şi scrieţi corect: erori frecvente în limbajul cotidian" Bucureşti: Teora, 2006)


Până la o nouă întâlnire... vă salut, corect pe româneşte!

(Rubrică realizată de Diana DIŢU - bibliotecar)

27 de comentarii:

  1. Chiar dacă mesajul meu vine la mai bine de 3 ani, doresc să vă felicit pentru inițiativă și consecvență. Succes în continuare! O zi frumoasă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua doamnelor și domnilor, aveți nevoie urgentă de un împrumut personal sau de împrumuturi comerciale sau de un împrumut pentru a demara un proiect sau pentru a cumpăra o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut în alt scop? Dacă da, vă sfătuiesc să contactați Sunshine Financial Group prin {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} sau {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group este o firmă globală de servicii financiare angajată să vă ajute să vă îmbunătățiți succesul financiar pe termen lung. Programele noastre personalizate sunt concepute pentru a ajuta la creșterea, protejarea și conservarea averii prin furnizarea de servicii și expertiză personalizată.

    Motivul pentru care trebuie să contactați Sunshine Financial Group;
    - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde la propriul confort
    - Puteți împrumuta de la 1.000 de euro la 20 de milioane de euro
    - Primește-ți împrumutul în 24 de ore
    - Fără taxe ascunse.
    - Rata dobânzii anuale de 3%
    - Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani.
    -Tranzacția dvs. de împrumut este 100% sigură la noi.

    Dacă ați fost atât de dificil să obțineți împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, nu vă faceți griji, deoarece această companie a ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu Sunshine Financial Group, faceți o cerere cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vei fi îngrijit de-a lungul întregului proces.

    Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, vă rugăm să scrieți la e-mail sau la numărul de mai jos pentru mai multe informații despre împrumut.
    Contact prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Contact WhatsApp: +447903159998

    Un împrumut potrivit pentru toată lumea

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut tuturor, astăzi sunt super încântat. Am văzut comentarii de la persoane care au primit deja un împrumut de la Sabinehelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor și în urmă cu doar câteva ore am confirmat o sumă totală de 10.000 de euro pe care am solicitat-o în propria bancă cont. Aceasta este o veste foarte bună și sfătuiesc oricui are nevoie de un împrumut real pentru a depune o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp-o la +79267494861

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid?
    Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar.

    Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut.

    Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu.

    Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final.

    Caracteristici și beneficii;
    * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
    * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați.
    * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare.
    * Rata dobânzii flexibile de 3,0%.
    * Rata de aprobare ridicată
    * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani.
    * Aplicație online simplă.
    * Ghid personalizat și expertiză.
    * Fără taxe ascunse

    Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive.

    Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces.

    Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU;
    WhatsApp: +447903159998

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua doamnelor și domnilor
    Aveți mare nevoie de consolidare financiară (împrumut)?
    O mulțime de oameni se confruntă cu provocări financiare premature și majoritatea nu sunt capabili să obțină împrumuturi de capitaluri proprii de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare din cauza ratei dobânzii ridicate, a garanțiilor insuficiente, a raportului datorie / venit, a scorului creditului scăzut sau din alte motive.

    Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, vă sfătuiesc să contactați compania mea și vă putem ajuta cu un împrumut.
    Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri, împrumut ipotecar și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt, împrumuturi garantate și fără garanții și, de asemenea, puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

    Pentru mai multe informatii; aici sunt datele noastre de contact.
    E-mail de contact: novicapfinancialservices@gmail.com
    Număr de contact: +31642117819 (WhatsApp)

    Nu mai există timpi de așteptare sau vizite stresante la bănci. Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți.

    RăspundețiȘtergere
  6. Our proposed offer for clients in the new year is positive and total commitment, so working with us gives you maximum assurance of getting funded for we have an A+ rating in financing. Frank Loan Services (FLS) over the years has been highly rated as one of the best online companies with a cheaper interest rate. If you are in need of financing, don’t hesitate to contact us through phone (+1-713-389-6778) or E-mail: k.frankloans@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Ocean Credit oferă împrumuturi personale / împrumuturi de afaceri / finanțe comerciale / împrumuturi de import și export / împrumuturi de proiecte pentru companii și persoane fizice. Oferim servicii financiare pentru dezvoltarea afacerilor dvs. și pentru nevoile dvs. personale.

    Fără jargon, fără taxe ascunse
    Proces de aprobare simplu și rapid
    Împrumuturi rapide pentru afaceri și personale finanțate în doar 2-3 zile lucrătoare
    Scăzut și accesibil 3% Rata dobânzii
    Companiile pot fi profitabile sau pot avea un venit net negativ
    Acceptarea falimentelor anterioare
    Sunt necesare controale de credit zero
    Persoanele cu credit necorespunzător pot aplica
    Planuri de rambursare flexibile
    CIS și KYC sunt necesare tuturor solicitanților de împrumut indiferent de locație / țară
    Durata împrumutului de la 1 an - maximum 20 de ani
    Perioada de grație de 12 - 24 luni pentru împrumuturi pentru afaceri mari / capital de lucru
    Finanțarea / finanțarea împrumutului nu se limitează la nicio locație geografică sau la orice țară

    Construim doar o finanțare potrivită pentru fiecare client, cu proceduri simple, fără stres, documente simple, aprobări rapide și programe de plată flexibile. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mail. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate, așteptăm cu nerăbdare să oferim cele mai bune servicii financiare tuturor clienților stimați la nivel global.


    OCEAN CREDIT
    E-mail: oceancreditfinancial@gmail.com
    Whatsapp: +1-315-284-1764
    Instagram: @oceancreditfinancial
    Twitter: @oceancreditfnc

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut tuturor, astăzi sunt super încântat. Am văzut comentarii de la persoane care au primit deja un împrumut de la Sabinehelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor. În urmă cu câteva ore, am confirmat un total de 10.000 de euro pe care i-am solicitat din contul meu bancar. Aceasta este o veste foarte bună și sfătuiesc oricui are nevoie de un împrumut real pentru a depune o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp la +79267494861.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  11. Mărturie despre cum am primit împrumutul meu la 2% (Frank Loans Services)

    Aș recomanda fără rezerve să lucrați cu Frank Loan Services, dacă sunteți pe piață pentru o ipotecă la domiciliu. Am vorbit cu mulți brokeri în timp ce cumpăr pentru creditul meu ipotecar online, De la primul contact, aș putea spune că este tipul de persoană în care aș putea avea încredere pentru a mă ajuta să ia cea mai bună decizie pentru mine și familia mea, care oferă atât termen scurt cât și lung împrumut în termen de 1-30 de ani pe durata împrumutului, cu sau fără garanție, dar fără verificare de credit și serviciile lor sunt rapide, de încredere și de încredere, deoarece au fost testate și de încredere de către mine, spre deosebire de alte companii.

    Vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? ai nevoie de fonduri pentru a-ți porni afacerea personală? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți un împrumut din cauza punctajului dvs. de credit nu vă faceți griji, deoarece Frank Loans Services este aici pentru a vă ajuta să vă plătiți facturile și să începeți o afacere bună, acestea oferind împrumuturi la foarte mult rata dobânzii la prețuri accesibile, de 2%, persoanele interesate ar trebui să-l contacteze cu drag prin e-mail: k.frankloans@gmail.com Mobil: +1-713-389-6778.

    Serviciile lor includ împrumuturi de refinanțare, împrumuturi pentru camioane, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi de afaceri, împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru locuințe, contactați-le astăzi pentru întrebări suplimentare prin e-mail. : k.frankloans@gmail.com Mobil: +1-713-389-6778.

    Satisfacția dvs. financiară este acolo Scopul dvs. și colaborarea cu ei va avea o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat de împrumuturi prin e-mailul său: k.frankloans@gmail.com Mobil: +1-713-389-6778.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000,00 EUR dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, apoi evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

    RăspundețiȘtergere
  13. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A GENUINE FINANCE COMPANY LAST WEEK. Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com

    I am Mrs,Leores Jazbel by name, I live in United State Of America, who have been a scam victim to so many fake lenders online between November last year till July this year but i thank my creator so much that he has finally smiled on me by directing me to this new lender who put a smile on my face this year 2020 and he did not scam me and also by not deceiving or lying to me and my friends but however this lending firm is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gave me 2% loan which amount is $900,000.00 united states dollars after my agreement to their company terms and conditions and one significant thing i love about this loan company is that they are fast and unique. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} can also help you with a legit loan offer. He Has also helped some other colleagues of mine. If you need a genuine loan without cost/stress he his the right loan lender to wipe away your financial problems and crisis today. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly via Call/Text: +1(415)630-7138 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

    When it comes to financial crisis and loan then BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE is the place to go please just tell him I Mrs. Leores Jazbel direct you Good Luck.......................

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten al a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. Așa că am solicitat o sumă de împrumut de (70.000,00 dolari) cu o rată a dobânzii scăzută, astfel încât împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit încât, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile, îndreptându-mă către un împrumutat adevărat care a putut să îmi îndeplinească dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să obțină un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991
    așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră

    RăspundețiȘtergere
  15. AVANTAJ FINANCIAR

    Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a dat numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri

    RăspundețiȘtergere
  16. Aș recomanda fără rezerve să lucrez cu Frank Loan Services, dacă sunteți pe piață pentru o ipotecă la domiciliu. Am vorbit cu mulți brokeri în timp ce cumpărau împrumutul meu ipotecar online. De la primul contact, aș putea spune că este tipul de persoană în care aș putea avea încredere pentru a mă ajuta să iau cea mai bună decizie pentru mine și familia mea, oferă atât termeni scurți, cât și lungi împrumut în termen de 1-30 de ani, cu sau fără garanție, dar fără verificare de credit și serviciile lor sunt rapide, fiabile și de încredere, deoarece au fost testate și de încredere de mine, spre deosebire de alte companii. Serviciile lor includ împrumuturi de refinanțare, împrumuturi pentru camioane, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi de afaceri, împrumut garantat și negarantat, împrumut ipotecar, împrumuturi pentru locuințe și oferă împrumuturi la o rată a dobânzii foarte accesibilă de 2% persoane interesate trebuie să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail: k.frankloans@gmail.com

    E-mail: k.frankloans@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Mărturie despre modul în care am primit împrumutul meu de 2% (Frank Loans Services) k.frankloans@gmail.com

    Aș recomanda fără rezerve să lucrez cu Frank Loan Services, dacă sunteți pe piață pentru o ipotecă la domiciliu. Am vorbit cu mulți brokeri în timp ce cumpărau împrumutul meu ipotecar online. De la primul contact, aș putea spune că este tipul de persoană în care aș putea avea încredere pentru a mă ajuta să iau cea mai bună decizie pentru mine și familia mea. împrumut în termen de 1-30 de ani, cu sau fără garanție, dar fără verificare a creditului și serviciile lor sunt rapide, fiabile și de încredere, deoarece au fost testate și de încredere de mine, spre deosebire de alte companii.

    Serviciile lor includ împrumuturi de refinanțare, împrumuturi pentru camioane, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi pentru afaceri, împrumut garantat și negarantat, împrumut ipotecar, împrumuturi pentru locuințe, vă rugăm să le contactați astăzi pentru alte întrebări prin e-mail : k.frankloans@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Bună ziua Doamnelor și domnilor, aveți nevoie de asistență financiară? Sunt Susan Benson. Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar.

    Aveți nevoie de un împrumut de afaceri, împrumut personal, credit ipotecar sau un împrumut pentru a vă finaliza proiectul? Dacă răspunsul dvs. este da, vă voi recomanda să contactați firma mea. Oferim tot felul de servicii de împrumut, inclusiv împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt. Pentru mai multe informații, scrieți-ne prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) sau trimiteți-mi un mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns într-o clipă.

    Suntem o companie cuprinzătoare de servicii financiare și ne angajăm să vă ajutăm să vă îndepliniți toate aspirațiile. Suntem specializați în furnizarea de soluții financiare structurate persoanelor fizice și companiilor în cel mai eficient și mai rapid mod.

    Iată câteva motive pentru care ar trebui să ne contactați pentru un împrumut;
    * Comoditate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
    * Suma flexibilă - decideți cât doriți să împrumutați.
    * Finanțare directă rapidă - primiți împrumutul în termen de 24 de ore de la aprobare.
    * Rată de dobândă flexibilă - Rată de dobândă accesibilă de 3%.
    * Rate de aprobare ridicate - Aveți șanse de 99,9% să obțineți împrumutul
    * Rambursare flexibilă - Trebuie să alegeți data rambursării, fie săptămânal, lunar, fie anual, pe o durată de 1-30 de ani.
    * Aplicație online simplă.
    * Îndrumare și expertiză personalizate.
    * Fără taxe ascunse

    Nu pierdeți o oportunitate din cauza lipsei de finanțare. Contactați compania mea acum, vă putem ajuta cu un împrumut, deoarece am ajutat numeroase persoane și organizații care s-au confruntat cu dificultăți financiare în întreaga lume.

    Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, vă rugăm să ne trimiteți cererea dvs. de împrumut prin
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegramă: +447903159998

    Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să își aducă clienții și sunt 100% protejați. În deplină încredere, vom lucra împreună pentru beneficiile tuturor părților implicate.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bună ziua, vreau să-i mulțumesc doamnei Della Taylor un creditor legitim, căruia i-am primit suma de 45.000 de euro astăzi, am solicitat un împrumut când aveam nevoie de suma pentru a deconta niște datorii și cel mai surprinzător i s-a oferit suma împrumutului de 45.000 de euro, astfel încât, pentru a utiliza acest mediu, să îi informați pe cei care au nevoie de împrumut, trebuie să contactați Della Taylor prin e-mail: Dellastaylors@yahoo.com
    Whatsapp + 1 (209) 251-1529.

    RăspundețiȘtergere
  20. Toate mulțumesc domnului Anderson pentru că m-a ajutat cu profiturile mele și pentru că a făcut posibilă a cincea mea retragere. Sunt aici pentru a vă împărtăși o oportunitate uimitoare de schimbare a vieții. se numește opțiuni de tranzacționare Bitcoin / Forex. este o afacere foarte profitabilă, care vă poate câștiga până la 2.570 USD într-o săptămână dintr-o investiție inițială de doar 200 USD. Sunt dovada vie a acestei mari oportunități de afaceri. Dacă cineva este interesat să tranzacționeze cu bitcoin sau orice criptomonedă și dorește o tranzacție de succes fără a pierde, anunță-l pe domnul Anderson acum Whatsapp: (+447883246472)
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  21. Cauți fonduri pentru a plăti credite și datorii? { peterhelps01@outlook.com } este aici pentru a pune capăt problemelor dvs. financiare. Oferim tot felul de împrumuturi (împrumut personal, împrumut comercial etc.) Oferim împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: peterhelps01@outlook.com Vă rugăm să completați formularul de cerere de mai jos: - Nume complet: - Suma necesară împrumutului: - Durata împrumutului: - Scopul împrumutului: - Oraș/Țara: - Telefon: - Cum ați făcut Aflați despre noi: dacă sunteți interesat să obțineți un împrumut, vă rugăm să ne scrieți cu cerința de împrumut. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail: peterhelps01@outlook.com

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt Ingrid, aș dori să vă împărtășesc o mărturie remarcabilă despre cum am obținut un împrumut de 2.000.000 de euro, împrumutat prin investiție de credit ELENA NINO și tot felul. dacă sunteți interesat de un împrumut contactați prin e-mail: elenanino0007@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Oferim credite cu 2% ,oferim credite de consolidare a datoriilor, împrumut de afaceri, împrumut privat, împrumuturi auto, împrumuturi la hotel, împrumut pentru studenți, împrumut personal Credite de refinanțare a locuințelor,Pentru mai multe detalii Email: dakany.endre@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Salutare tuturor... vreau doar să spun rapid că am primit astăzi un împrumut de la o companie financiară Greenlight bine înregistrată și am primit e-mailul lor în anunțul TV în această dimineață și am decis să îi contactez și, spre slava lui Dumnezeu, tocmai am primit împrumutați acum, și dvs. puteți obține un împrumut din orice țară, doar contactați-i acum la (fastloan2001@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere
  25. Salutare tuturor... vreau doar să spun rapid că am primit astăzi un împrumut de la o companie financiară Greenlight bine înregistrată și am primit e-mailul lor în anunțul TV în această dimineață și am decis să îi contactez și, spre slava lui Dumnezeu, tocmai am primit împrumutați acum, și dvs. puteți obține un împrumut din orice țară, doar contactați-i acum la (fastloan2001@gmail.com)....

    RăspundețiȘtergere
  26. Ai nevoie de un împrumut? împrumut privat? Credite de afaceri? Împrumut de Crăciun Împrumut ipotecar? Agricultura și finanțarea proiectelor? Oferim toate tipurile de credite la dobanda de 2%! Adresa de e-mail de contact:(richardcosmos5@gmail.com)

    Ai nevoie de un împrumut?

    RăspundețiȘtergere
  27. Bună ziua și bun venit la Spotcap Global Financial Services, Numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Ofer tot felul de servicii de creditare

    Ai mare nevoie de consolidare financiară? Ai nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă voi sfătui să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | și aveți un împrumut în contul dvs. în 24 de ore, deoarece oferim Servicii excelente de împrumut în întreaga lume.

    Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro și acordăm împrumuturi la o dobândă mică de 3% pe an. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

    Recunosc faptul că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au probleme financiare și au nevoie de soluții pentru aceasta, multor oameni le este atât de dificil să obțină un împrumut de capital de la băncile locale sau alte instituții financiare din cauza rata mare a dobânzii, garanții insuficiente, raportul datorie/venit, scor scăzut de credit sau orice alte motive

    Gata cu timpii de așteptare sau vizite stresante la bancă. Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și puteți finaliza tranzacțiile oricând și oriunde aveți nevoie

    Oferim servicii de împrumut de clasă mondială 24 de ore. Pentru întrebări / întrebări? - Trimite un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | & Primiți un răspuns imediat

    Familia, prietenii și colegii tăi nu trebuie să știe că nu dispuneți de numerar, doar scrieți-ne și veți primi un împrumut.

    Libertatea ta financiară este în mâinile tale!!

    RăspundețiȘtergere