luni, 18 octombrie 2010

Lecturi urbane... - Oneşti 2010

...Şi totuşi, Oneştiul (mai) citeşte !


Sâmbătă, 16 octombrie 2010, a avut loc prima ediţie a Lecturilor urbane – Oneşti. Proiectul vine în completarea campaniei „Lecturi urbane” Bucureşti desfăşurată pentru prima dată în noiembrie 2009 (iniţiată de un grup de studenţi din Bucureşti, membri ai Grupului de iniţiativă „Civika”) şi se alătură celorlalte oraşe susţinătoare ale mesajului „pro lectura”. Proiectul este unul de implicare civică şi are scopul de a promova LECTURA atât în locurile publice, cât şi în mijloacele de transport în comun. Principiul evenimentului este simplu: „Primeşte! Citeşte! Dăruieşte!”. Obiectivul principal al proiectului: încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Locul desfăşurării: esplanada Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” şi Parcul Municipal din Oneşti.

Per ansamblu, a fost o experienţă emoţionantă ! Ploaia mocănească, ce s-a încăpăţânat să cadă toată ziua, nu a putut stinge entuziasmul contagios al tinerilor iniţiatori ai acestui proiect în Oneşti şi dorinţa de lectură a oneştenilor de toate vârstele ( e drept, veniti în număr destul de mic la această primă ediţie !). Programată a se desfăşura pe esplanada Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, a sfârşit prin a fi găzduită de Spaţiul multifuncţional al acesteia. Timp de două săptămâni, tinerii şi entuziaştii voluntari ai Colegiului Naţional „Dimitrie Cantemir” au promovat această campanie şi au avut emoţii în legătură cu abordarea oneştenilor în încercarea de a-i convinge să primească, să citească şi apoi să dea cartea mai departe. Li s-a explicat şi că este vorba despre un proiect independent, cărţile le sunt oferite gratuit şi singura rugăminte, înainte să dea cartea mai departe, era să îşi scrie numele pe interiorul ultimei coperţi.

Cu siguranţă, următoarea ediţie va avea mai mult succes şi, poate, oneştenii se vor rupe mai uşor de grijile cotidiene, savurând plăcerea lecturii în aer liber (bineînţeles, dacă vremea nu va mai fi atât de capricioasă şi pusă pe şotii ;) ! )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu