joi, 28 aprilie 2011

Ansamblul "Remember Enescu" în concert la Bibliotecă


        Iubitorii fideli ai muzicii clasice au avut din nou bucuria de a asista joi, 28 aprilie, la bibliotecă, la un concert special, susţinut de Ansamblul cameral “Remember Enescu”, format din tinerii şi deosebit de talentaţii pianişti Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. Intitulat “Enescu şi contemporanii”, concertul a avut un repertoriu conceput să contureze sonor atmosfera şi ideile muzicale ale unei epoci – cea a debutului de secol XX – cuprinzând piese de George Enescu, Serghei Rachmaninov, Gabriel Fauré şi Astor Piazzolla. 


        Însufleţiţi de o mare dragoste pentru muzică, care s-a dezvăluit pe parcursul întregii lor evoluţii, cei doi pianişti ne-au oferit o interpretare pasionată şi dinamică, plină forţă, dar şi de sensibilitate. Publicul, fermecat de profesionalismul şi dăruirea cu care artiştii au ştiut să descătuşeze energiile pianului, trimiţându-le cu generozitate către fiecare spectator din sală, a aplaudat cu entuziasm şi a primit ca bonus, la bis, “Dansul ungar nr.5” de Johannes Brahms.


     Sperăm ca această primă întâlnire a oneştenilor cu remarcabilii membri ai Ansamblul cameral “Remember Enescu” să fi constituit un "coup de foudre"  şi, prin urmare, să ne întâlnim iarăşi în stagiunile viitoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu