miercuri, 12 octombrie 2011

CRONICARI


Prima lună de şcoală a şi trecut, testele iniţiale au fost date, elevii au intrat în noua materie, prilej cu care, după cum ne-a obişnuit an de an, doamna profesoară Gabriela Gârmacea, de la Colegiul Naţional "Grigore C. Moisil", vine la sala de lectură a bibliotecii cu clase de elevi din liceul la care predă, pentru a ţine aici orele de limbă şi literatură română. 

Nu de puţine ori auzim discutându-se despre criza din invăţământ, despre scăderea interesului elevilor pentru şcoală şi a cadrelor didactice pentru obţinerea performanţei, lucru care afectează întreaga noastră societate. 

Dar când sala de lectură se umple de elevi de liceu care colaboreaza  la o lucrare, coordonaţi şi încurajaţi îndeaproape de profesor, cum s-a întâmplat astăzi, de pildă, te gândeşti că mai sunt oameni care nu au abandonat dorinţa de a face şcoală aşa cum trebuie, aşa cum se face într-o societate normală.



Bibliotecarii sunt plăcut surprinşi de modalitatea inedită şi interactivă în care se poate desfăşura o oră de română, bucuroşi că pot pune la dispoziţie materialele necesare şi răspunde solicitărilor elevilor. Şi pun pariu că în urma unor astfel de ore de română, elevii îl privesc cu mai mare simpatie pe Antim Ivireanul şi pe Dosoftei.

                                                        Nicoleta Salbatecu - bibliotecar






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu