luni, 24 octombrie 2011

Stagiunea muzical-artistică oneşteană


Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte şi despre care nu se poate tăcea.” (Victor Hugo)
Nu am voie să tac, dar nu o voi face muzical, ci trebuie să scriu câteva cuvinte despre un eveniment extrem de important care se desfăşoară în biblioteca mea. Este vorba despre Stagiunea muzical- artistică aflată în cel de-al 10-lea an de activitate.
Dar ce aş putea să scriu în câteva cuvinte despre un eveniment început cu timiditatea unei biblioteci modeste, intrate acum 10 ani într-un edificiu monumental?
Să vă spun că a luat o amploare de nivel naţional, încât a atras nume importante ale muzicii care ne-au trecut pragul în proiecte la fel de rezonante precum cele trei întalniri cu violonistul Alexandru Tomescu.
Să vă spun că o consider o mândrie şi o mare realizare, pornită aproape ca o aventură a unei biblioteci din provincie, deoarece nu ştiam cât, cum şi dacă vom putea să susţinem acest eveniment . Dorinţa era doar de a onora comunitatea care ne-a oferit acest spaţiu generos şi modern prin creare de evenimente care să le aducă bucurie şi împlinire spirituală.
Dar nu vă voi spune despre efortul şi devotamentul de care numai noi, bibliotecarii, trebuie să ştim, care au făcut să străbatem neîntrerupt, de peste 9 ani, acest drum muzical-artistic.
Pentru că suntem în cel de-al 10-lea an de când ne aflăm in sediul nou al bibliotecii, intrând în cel de-al 10-lea an al Stagiunii muzical-artistice, merită să dăm cateva note de 10 pentru:
- entuziasmul, ambiţia şi perseverenţa colectivului bibliotecii;
- sprijinul necondiţionat al autorităţilor, susţinându-ne efortul şi prin achiziţionarea unui pian de concert;
- generozitatea şi întelegerea partenerilor noştri care au fost nevoiţi de multe ori să străbată pe vreme neprielnică drumul până la Oneşti;
- receptivitatea şi ospitalitatea publicului oneştean, unii spectatori având nostalgia seratelor de istoria muzicii prezentate de către doctorul Dorin Speranţia, iar cei tineri luând contact pentru prima dată cu o sală de concert.
     Poate vom face un bilanţ la sfârşitul celor 10 ani de Stagiune şi ne vom aminti minunatele momente petrecute împreună sau poate nu vom avea timp, deoarece soarta celor care creează şi construiesc este să se adape din satisfacţia muncii împlinite şi să continue.
Anul acesta, mai mult ca oricând, dorim să facem auzită şi văzută Stagiunea pe cât mai multe canalele media şi virtuale deoarece calitatea manifestărilor precum şi entuziasmul şi bucuria zilelor de concert sunt demne de a fi împartăşite şi cu alţii.
In acest sens apelăm şi la disponibilitatea dumneavoastră de a promova acest eveniment de nota 10.
Fiţi bineveniţi la deschiderea Stagiunii artistice 2011-2012 în data de 
27 octombrie 2011!


“Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi nu instinct, ci gândurile cele mai profunde.” (Ludwig van Beethoven)
(Doina Lili Bălcănaşu -bibliotecar)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu