sâmbătă, 24 decembrie 2011

DE CE VINE MOŞ CRĂCIUN ?


Sub această întrebare s-a desfăşurat spectacolul de sfârşit de an al Trupei "Alfa". Şi dacă ne apropiem, calendaristic vorbind, de sfârşitul anului, vă pot spune, cu mâna pe inimă, că după ce-i priveşti pe copiii Trupei "Alfa" simţi că te apropii de începutul unei mari iubiri. O iubire pe viaţă, aşa cum sunt toate iubirile adevărate. Poate că în forfota pregătirilor uităm să ne gândim care-i forţa ce ne uneşte în această sărbătoare. Dar auzi o voce de copil care îţi spune:  Da, e adevărat, cu toţii aşteptăm Crăciunul.  Vedem deja multe lumini aprinse de-a lungul străzilor. Toată lumea freamătă.  De ce toată această aşteptare? Răspunsul este simplu: Pentru că se naşte Isus. Este adevărat – o ştiu cu toţii – că Iisus s-a născut cu mulţi ani în urmă, şi totuşi, toţi vor să retrăiască în fiecare an bucuria de a aştepta nasterea sa.  De ce? De ce oare?  Pentru că este povestirea cea mai frumoasă şi adevărată, dintotdeauna spusă şi totuşi de fiecare dată nouă, unica în stare de a mişca inimile şi – poate – de a ne face mai buni… Să o ascultăm încă o dată! Şi chiar să o trăim împreună!
Şi te luminezi pe dată. Zâmbeşti la gândul că de aceea, în casa ta, pregăteşti un brad frumos, acoperit de luminiţe şi de ghirlande argintii, sub ale cărui crengi aşezi darurile tale pentru toţi.
Zâmbeşti şi încerci şi tu, împreună cu îngerii, cu păstorii, cu animalele şi cu cei trei magi, să dăruieşti din dragostea ta lui Iisus.
Puţin din această dragoste, la care ne îndeamnă mereu Iisus, vrem să dăm tuturor.
Crăciun Fericit!
(Nicoleta Salbatecu - bibliotecar - coordonator Trupa Alfa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu