marți, 20 decembrie 2011

Moş Crăciun, Albă ca Zăpada şi poveştile bibliotecii



Luni 12 decembrie, elevii clasei a III-a B împreună cu doamna învăţătoare Oana Mihaela Isac, de la Şcoala cu clasele I-VIII "Ştefan cel Mare şi Sfânt" au venit la bibliotecă şi au confecţionat frumoase felicitări de Crăciun pe care le puteţi admira pe holul din faţa Secţiei de împrumut pentru copii. 


La plecare ne-au promis că se vor întoarce pe 15 decembrie, să ne colinde şi să-i lase lui Moş Crăciun un mesaj.
Şi s-au ţinut de cuvânt...


 În Secţia pentru copii au fost aşteptaţi de Alba -ca-Zăpada lângă un şemineu aprins.
Şi ca surpriza să fie mai plăcută, s-a organizat şi un concurs de lectură. De data aceasta l-au susţinut părinţii!



Cîteva mămici curajoase (am uitat să vă spun că Alba -ca Zăpada a complotat cu părinţii şi doamna învăţătoare) s-au înscris în concurs şi au citit cum au ştiut ele mai bine, scurte poveşti.
Piticii au ascultat fermecaţi, în faţa şemineului, cuminţi, cu emoţii pentru mămici, savurând un ceai cald şi o prăjiturică.
Cum altfel, pentru că, atenţia lor a răsplătit prin vot o mămică ce le-a a câştigat inimile, la care au adăugat şi o diplomă în cadrul concursului "Ce frumos îmi citesc părinţii mei!"
După ce au cântat un colind frumos au găsit în sacul lui Moş Crăciun bomboane şi covrigi.
Nu este un secret că această întâlnire face parte din Proiectul de Parteneriat- educaţional "Cuvânt. Sunet. Culoare" ce se desfăşoară în cadrul Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti" în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII "Ştefan cel Mare şi Sfânt".
Doamna învăţătoare este o veche colaboratoare a bibliotecii învăţându-i şi îndemnându-i pe copii să preţuiască cartea, dovadă întărită de copiii din generaţiile anterioare care sunt în continuare cititorii noştri.
Crăciun fericit!

(Rodica Zaharia - bibliotecar-
Secţia de Împrumut pentru copii)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu