Pentru că Iarna nu se prea grăbeşte să plece, elevii clasei a III-a B a Şcolii "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" împreună cu doamna învăţătoare, Oana Mihaela Isac, au gândit o strategie, încercând să o alunge.
Şi pentru ca acţiunea să aibă succes, au venit la bibliotecă înarmaţi cu fire de mărţişoare, hârtie colorată şi lipici şi-au făcut mândreţe de mărţişoare şi felicitări.
Unele au fost trimise Primăverii cu rugămintea să se grăbească. Altele, Iernii, căreia i-au mulţumit pentru darurile sale, amintindu-i că timpul ei a expirat.
Felicitările şi mărţişoarele rămase pot fi admirate pe panourile expuse în holul din faţa Secţiei Împrumut pentru copii.
Să nu credeţi însă că ei ştiu să facă doar felicitări şi mărţişoare!
Din dorinţa de a mângâia sufletele mămicilor şi-au pus talentul din nou la încercare compunând frumoase poezii pe care le-au recitat cu atăta sensibilitate şi emoţie încât aş vrea să le citiţi şi voi.
Aşa că le-am afişat în Secţia de împrumut pentru copii sub forma unui concurs cu numele
"De ziua măicuţei mele" unde puteţi da şi un vot. Pe data de 2 aprilie, de Ziua internaţională a cărţii pentru copii, pe baza voturilor voastre, vom premia cea mai votată poezie.
Vă aşteptăm!
(Rodica ZAHARIA - bibliotecar)
Succese ale şahiştilor noştri
Trebuie să aducem în atenţia tuturor faptul că efortul depus în Atelierul de şah al bibliotecii de către dl. antrenor Emil Palade împreună cu tinerii şahişti dă roade. Astfel la competiţia de şah “Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar” - faza judeţeană, desfăşurată la Comăneşti în data de 28 ianuarie 2012, elevul Ştefan Capmare din clasa a VI-a a Şcolii generale “George Călinescu” s-a clasat pe locul I, din 20 de participanţi şi s-a calificat la faza pe ţară a competiţiei, ce va avea loc în perioada 20-22 aprilie 2012 la Giurgiu.
Ştefan a dovedit consecvenţă, seriozitate şi dăruire la cursurile de şah pe care le urmează la bibliotecă – filiala Cosânzeana, la cercul de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau în cadrul şcolii unde învaţă dar şi la competiţiile la care a participat în ultimele 7 luni.
Aducem în atenţie şi un campion in devenire, pe elevul Andrei Artan, din clasa I a Grupului Şcolar Auto, care s-a clasat pe locurile 5-7 la aceeaşi competiţie.
Dl. antrenor Emil Palade ne-a spus: “Avem modele şahiste demne de urmat şi dorim ca şi alţi elevi să urmeze exemplul acestora şi să participe la lecţiile de şah care există, pentru a putea obţine rezultate deosebite la competiţiile judeţene, regionale şi naţionale.”
Noi îi dorim aceeaşi putere de muncă şi dăruire, dlui antrenor, ca pană acum şi îi mulţumim pentru pasiunea şi munca depusă în cadrul Atelierului de şah din bibliotecă.
(Doina Lili Bălcănaşu - bibliotecar)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu