joi, 3 mai 2012

Ecouri de la Zilele Bibliotecarului - BALONIADA şi nu numai


Ziua Bibliotecarului din România a fost o bună ocazie să ne întâlnim din nou cu clasa a III a B a Şcolii “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, însoţită de doamna învăţătoare Oana Mihaela Isac.
Întâlnirea noastră s-a numit sugestiv “Astăzi sunt bibliotecar” şi ne-a dat prilejul să le oferim informaţii cât mai detailate despre profesia de bibliotecar.
Au ascultat poveşti despre primele cărţi, primele biblioteci , despre primii bibliotecari, dar şi despre ce se întâmplă într-o bibliotecă astăzi. Am parcurs împreună drumul cărţii de la editură la raft.
Astfel au descoperit că bibliotecarul nu este doar o persoană ce aşteaptă, cuminte, cititori să împrumute cărţi.

Au înţeles că bibliotecarul are o muncă complexă ce impune multe alte cunoştinţe, că se ocupă de achiziţie, de documentare, de regăsirea şi păstrarea informaţiilor şi mai ales se străduieşte ca toate acestea să ajungă la publicul larg.
Cu acest prilej au înţeles mai bine şi de ce trebuie să respectăm Cartea şi termenul de împrumut.


Şi pentru că orice lucru serios implică şi un pic de joacă ne-am gândit să ne jucăm ” de-a bibliotecarul”. Am completat împreună fişe contract pentru împrumut la domiciliu, buletine de cerere pentru sala de lectură, am studiat Tabela de autori.
La sfârşit au fost foarteîncântaţi de o surpriză pregătită de colegele de la serviciul tehnic, doamnele Doina Brumă, Diana Diţu şi Doina-Lili Bălcănaşu, care i-au provocat la modelat figurine din baloane.

Rodica ZAHARIA - bibliotecar

Un comentariu: