miercuri, 15 mai 2013

In sunetul muzicii


Doi tineri artisti unguri, o vioara Stradivarius, un repertoriu bogat, magistral interpretat.
Aceasta este reteta unei seri de neuitat la biblioteca. 
Antal Zalai este cel care a facut sa vibreze vioara Stradivarius asa cum nu ne este dat sa auzim prea des intr-o viata de om. Copil minune, cu abilitati muzicale extraordinare, el a fost caracterizat de catre legendarul violonist Igor Oistrah ca fiind "un violonist exceptional, cu o tehnica perfecta, ton frumos, autentica finete muzicalasi maturitate, precum si o personalitate nobila".
Nascut la Budapesta in 1981, la 11 ani s-a remarcat interpretand Concertul pentru vioara in La major de Mozart alaturi de orchestra de Camera Franz Liszt.
Este castigator a celor mai prestigioase concursuri internationale de vioara si a cantat alaturi de cele mai faimoase orchestre din lume sub bagheta unor dirijori renumiti printre care si a dirijorului onestean Cristian Lupes.
Jozsef Balog este unul dintre cei mai talentati pianisti ai generatiei sale.
Nascut la Budapesta in anul 1979, sub indrumarea tatalui sau incepe sa studieze pianul la varsta de patru ani.
In anul 2004 obtine diploma de pianist de concert abordand in concertele sale  lucrari ale compozitorilor neglijati (Burghardt, Bentzon, Tansman), muzica de jazz si propriile sale transcriptii.
Are o activitate concertistica bogata si din anul 2003 preda pian si canto la Universitatea de Muzica Franz Liszt din Budapesta.

Luati in seama informatiile venita din sursa sigura si demna de incredere BIBLIOTECA. 
S-ar putea sa va surprindem cu evenimente de exceptie ca cel de aseara.
Ascultati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu