marți, 28 octombrie 2014

CASTELUL TOAMNEI

E toamnă iar...
Mulţi dintre cei care citesc aceste rânduri vor spune: “Ei, şi ce dacă? Au mai fost toamne, vor mai fi, ce mare noutate?”
Este foarte adevărat, doar că noi suntem alţii parcă în fiecare an şi o trăim de fiecare dată altfel.
Vă mai amintiţi cum era toamna când eraţi în clasa a IV-a? Dacă vă este greu să vă amintiţi, vă rog să-i priviţi pe prichindeii clasei 
a IV-a A a Şcolii Gimnaziale “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din Oneşti.
Pentru ei toamna este un lucru foarte serios! Acum trebuie să faci cele mai frumoase compuneri, cele mai frumoase tablouri, colaje. Pentru asta s-au pregătit din timp: au presat flori, frunze, petale. S-au aprovizionat cu hârtie colorată şi alte materiale. Dar lucrul cel mai de preţ în această activitate este pasiunea şi răbdarea. Se pare că ei nu duc lipsă de aşa ceva. Este de asemenea necesar să găseşti un loc care să te inspire. De acest lucru s-a ocupat doamna învăţătoare Claudia Udrea. A căutat şi a tot căutat şi s-a oprit la bibliotecă. Aici au poposit şi împreună s-au gândit că doar nişte colaje foarte frumoase şi compunerile care mai de care mai măiestre nu vor convinge pe măreaţa toamnă să fie blândă şi darnică în arome şi culori. Ele trebuie păstrate cu grijă, arătate tuturor şi mai ales trebuie să poarte şi un nume.
Să nu credeţi că a fost uşor! Câţi copii, atâtea idei! Dar pentru că Angello şi Maria s-au gândit să o întruchipeze pe prinţesa Toamnă, ideea s-a desprins repede: o prinţesă are nevoie de un castel.
Şi aşa, întâlnirea lor de la bibliotecă s-a numit “Castelul Toamnei”.
M-au rugat să vă fac invitaţia de a vizita acest “castel” făurit de ei. El este întruchipat de lucrările expuse în holul din faţa Secţiei pentru copii şi sunt atent supravegheate de prinţesa Toamnă.
Acum pot să vă dezvăluiesc că alegerea doamnei învăţătoare nu a fost întâmplătoare.
De fapt anul acesta Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” continuă Proiectul de Parteneriat Educaţional “Biblioteca - alegerea potrivită” început anul trecut. Desigur, cu eroii de mai sus ne vom mai întâlni pe tot parcursul anului şcolar.
Să fiţi cu ochii pe noi, pentru că şi în acest an ne-am propus să avem întâlniri interesante!



Rodica ZAHARIA - bibliotecar

Un comentariu:

  1. Felicitari pt."decorarea" blogului in culori de toamna,si pt."Castelul Toamnei" pe care si cei mari il vom vizita.

    RăspundețiȘtergere