marți, 11 noiembrie 2014

FRÂNTURI DE NOCTURNĂ ÎN SUFLETUL PLIN DE RECUNOŞTINŢĂ



Un nou succes datorat publicului interesat, generos şi implicat.
Lume multă orientată spre activităţile care le-au incitat curiozitatea.
Tineri obişnuiţi cu o astfel descătuşare de forţe în spaţiile generoase ale bibliotecii.
Printre cărţi, în sălile destinate teatrului şi muzicii furnicar de lume care s-a implicat creativ şi entuziast.







În colţul destinat quillingului copii au fost atraşi, uneori alături de părinţi, şi nu se mai dădeau plecaţi. Aşa că am fost nevoiţi chiar să ajutăm la realizarea unui cadou-quilling pentru a o îmbuna pe mama care îşi aştepta fiica de vreo două ore acasă.
 
Insitenţelor telefonice ale părinţilor li se răspundea: “ te rog să mai ai răbdare deoarece sunt ocupat cu cercul de quilling” (eroul este Spiderman, după intervenţia facepainting) . În timpul lucrului Rareş (Schelet , după intervenţia facepainting) ne-a declarat şi demonstrat că ştie foarte bine cum s-a declanşat al Doilea Război Mondial iar Ştefan a fost încântat că a avut cu cine discuta despre calculatoare şi despre modelele virtuale concepute de el.
Şi unii dintre voi chiar credeau că învârtitul hârtiei-quillingul poate fi o activitate monotonă pentru cei mici!
Aceiaşi pasiune şi concentrare am văzut şi la cei pasionaţi de şah, care au ignorat pur şi simplu prezenţa mascotelor venite să-i distreze. Copiii nu şi-au întors ochii de la tabla de şah considerând că au venit la Nocturnă pentru o o treabă serioasă, ŞAHUL!












Numărul record de cărţi dăruite publicului prin „Librăria de criză” a fost o certitudine a unui proiect-fenomen, binegândit, care a atras o prezenţă masivă a celor care şi-au dorit cărţi în biblioteca proprie.








Andrei C. şi-a făcut propriul său concert, aşa cum de altfel ne-a obişnuit, în cadrul concertului de pian şi vioară din seara Nocturnei Bibliotecii.






Şi câte şi mai câte .... Imaginile (de pe facebook) vorbesc de la sine, cuvintele sunt prea puţine pentru a cuprinde noianul de evenimente şi sentimente.
Evenimentele petrecute în seara Nocturnei Bibliotecii sunt subiect de discuţie, amintiri, satisfacţie şi totodată confirmă cu certitudine că rostul bibliotecii în comunitatea oneşteană este recunoscut şi apreciat şi ajutat să se menţină.


Doina Lili Bălcănaşu – bibliotecar 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu