vineri, 14 noiembrie 2014

POVEŞTI ÎN LECTURA PĂRINŢILOR


Aşa ne-am dorit să se numească o nouă întâlnire cu clasa a IV a A a Şcolii Gimnaziale “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” şi doamna învăţătoare Claudia Udrea.
Unde era cel mai indicat loc? Biblioteca.
Când era cel mai potrivit timp? În cadrul Nocturnei Bibliotecii.
Rezolvând aceste lucruri am început să adunăm îngredientele unei seri reuşite. Mai întâi am făcut foc în şemineu, am umplut un platou cu prăjituri, am găsit câteva poveşti frumoase şi mămici dornice să le citească, apoi ne-am aşezat oaspeţii confortabil şi ...am făcut linişte. Mămicile au venit încărcate de emoţii!
Dar şi emoţiile se mai topesc atunci când primeşti aplauze şi parcă este mai amuzant când pe uşă îşi face apariţia din când în când câte un personaj din filmele Disney. De fapt erau o parte din voluntarii bibliotecii, elevi ai Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”şi de la Asociaţia de Tineret Onestin. Pesemne că le-au plăcut poveştile pentru că unii dintre ei s-au oprit chiar să asculte împreună cu noi.
Poveştile au fost frumoase, mămicile s-au străduit să le redea cât mai minunat, iar copiii au decis şi care mămică ar putea fi premiată. După ce au mai ronţăit ceva, au mai schimbat câteva impresii şi au mai tras de coadă sau de urechi o mascotă s-au decis: mămica câştigătoare este doamna Gertruda Caitar.
Acestea fiind hotărâte am completat repede diploma cu numele câştigătoarei. Ne-am fotografiat, ne-am bucurat împreună. “Înarmaţi” cu săbii din baloane copiii au pornit apoi să cucerească alte “tărâmuri” din bibliotecă unde cu siguranţă au găsit ceva pe placul lor.
Vom reveni cu noi aventuri!


Rodica Zaharia - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu