marți, 12 mai 2015

Veselie şi fotografie

Aşa pot descrie, succint, atmosfera din 07 mai 2015 din Aula Bibliotecii Municipale unde a avut loc prezentarea şi premierea fotografiilor realizate în cadrul concursului „Fotografie de Paşte”, organizat de Şcoala Gimnazială „Emil Racoviţă” în colaborare cu Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”.
Concursul de fotografie, coordonat de dna prof. Daniela Gavrilă, s-a adresat elevilor din clasele I-VIII şi părinţilor acestora precum şi foştilor elevi ai şcolii, acum liceeni.
Evenimentul şcolii a copleşit aula bibliotecii şi s-a derulat sub forma unei întâlniri „familiale”. Nu am întâlnit concurenţi ci nişte colegi adevăraţi, sinceri, dornici şi nerăbdători de a învăţa căte ceva unul de la altul şi din realizarea fotografiilor. Vizualizarea fotografiilor a creat un impresionant tablou al Sărbătorilor Pascale în care fiecare imagine a produs o emoţie. A urmat apoi o interpretare vocală susţinută de Alina Voicu, elevă la secţia de canto a Colegiului Naţional de Artă „George Apostu”din Bacău şi prezentarea unor reguli de realizare a unei fotografii reuşite de către Alex Pricope, ambii foşti elevi ai Şcolii „Emil Racoviţă”. Întălnirea elevilor nu a ratat nici ocazia de a sărbători Ziua Europei prin prezentarea istoriei acestei zile.
Nu pot decât să mă bucur că am participat la acest eveniment iar în calitate de mebru al juriului concursului, felicit această şcoală minunată cu elevi creativi şi pe dna prof. Daniela Gavrilă, motoraşul acestui eveniment care a produs veselie, culoare şi fotografii care ulterior s-au transformat în premii constând în cărţi preţioase. De ce preţioase? Pentru că aceste cărţi sunt rezultatul unui succes pe care Şcoala „Emil Racoviţă” l-a avut prin câştigarea unui concurs organizat de Editura Litera „Câştigă 2014 cărţi de citit într-o viaţă”.
Aşadar, o după-amiază în care am savurat frumosul, ineditul, simplitatea şi pasiunea pentru fotografie. Şi pentru că „o fotografie face căt o mie de cuvinte”, las produsul vedetă al zilei să încheie povestea acestui concurs.

Felicitări sincere, încă o dată, tuturor participanţilor!


Diana Manea, bibliotecar-arhivist

Un comentariu:

  1. Suntem încântați că ați participat cu tot sufletul alături de noi la acest eveniment ! Vă așteptăm la următoarele !

    RăspundețiȘtergere