miercuri, 1 septembrie 2010

Ştiţi ce-am făcut astă vară ? Atelierul de pictură




Ei bine, haideţi să vă spunem noi câte lucruri frumoase s-au petrecut vara asta la bibliotecă ! Atelierul de pictură a adunat zeci de copii dornici să ne arate câte poveşti în culori ştiu să spună mâinile lor! Au desenat cu mare bucurie: curcubee, pentru că ştim cu toţii că undeva dincolo de curcubeu este ţinutul unde toate visele devin realitate, castele cu prinţese din pistrui multicolori, oraşul lor preferat noaptea – şi nu cred că surprinde pe nimeni să afle că deseori oraşele lor preferate au fost Londra ori Paris şi nu Oneştiul... Le-a făcut o plăcere deosebită să picteze icoane pe sticlă ori să realizeze colaje cu tentă postomodernistă. Iar noi nu ne-am mai săturat privindu-i...
Cei mai mari dintre ei au făcut lucruri diferite, dar la fel de interesante. Icoanele le-au făcut pe hârtie, preferând-o sticlei, care i-a sedus pe cei mici, unii dintre ei au preferat grafica în locul acuarelei. Mai apoi au încercat mici pasteluri ori s-au ocupat puţin de peisaje : urbane şi rurale.
Ce-a ieşit a fost uimitor.Uimitor de sincer, în primul rând. Pentru că pictura lor vorbeşte despre fiecare în parte, îi reprezintă, iar universul interior al unui copil este spectacolul cel mai fascinant cu putinţă!




Un comentariu:

  1. Felicitări celor care s-au ocupat de atelierul de pictură, au făcut o treabă grozavă !

    RăspundețiȘtergere