marți, 20 martie 2012

TURNUL EIFFEL - văzut de aproape


Les journees de la francophonie
Francofonia reprezintă o colectivitate de popoare care au legaturi puternice cu limba şi cultura franceză.
Personalităţi ca Ana de Noailles, Constantin Brâncuşi, Eugene Ionesco, Tristan Tzara, Panait Istrati, Marta Bibesco, Emil Cioran, Mircea Eliade au reprezentat contribuţia României la îmbogăţirea spiritualităţii franceze participând la diversificarea culturală a spaţiului francofon.

Şi pentru că imaginaţia gintei latine nu a pierit şi Parisul reprezintă un loc ce inspiră orice român iubitor de frumos, ne-am trezit că a descins ... La Tour Eiffel , la bibliotecă.
De la înălţimea lui impozantă de 2,60 metri vă invită să-i admiraţi structura formată din cele 70.000 de ... beţe de chibrit (2.000 cutii de chibrituri).
Intrarea este liberă!
 
 
Imaginile fiind convingătoare, noi sperăm să vă încumetaţi să contribuiţi cu beţe de chibrit TRANSG necesare “arhitectului” Ioan ŞERBAN, realizatorul acestei lucrări, în vederea împlinirii proiectelor viitoare.
Lucrarea a fost realizată pe o perioadă de 1 an şi 4 luni şi se află în holul bibliotecii.

4 comentarii:

  1. DOAMNE CE MINUNATIE DE ARTA A PUTUT SA FACA ACEST OMULET BRAVO LUI MA BUCUR ENORM DE MULT CA E ONESTEAN DE AL MEU .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult in primul rind pentru aprecierea ce pentru mine este un mare spijin si-mi mareputere de munca in viitoarele machete .Multumesc mult.

      Ștergere