vineri, 13 iunie 2014

"ALEGE-TI PROFESIA!" - ed. a 6-a

Ca de fiecare dată, când s-a desfăşurat proiectul „Alege-ţi profesia”, Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” a fost „asediată” în totalitate de elevii liceelor oneştene.


Aflat la a 6-a ediţie, proiectul ”Alege-ţi profesia”, a oferit pe 13 iunie 2014, în locaţia mai sus amintită, 13 liceeni, care împreună, au format o echipă (condusă de mentorul Todi Pruteanu – Microsoft România) ce a desfăşurat o muncă inovatoare de excepţie, constând în APLICAŢII PENTRU TELEFONUL MOBIL (Drunk Mode, Puzzle Alarm Clock…)
În calitate de martor al evenimentului, am surprins-o pe colega mea, Lili Bălcănaşu, oferind un „take a five” celor 13 liceeni din echipa „Opening Opportunities”. De atunci am ştiut: vor să fie învingători! Un asemenea gest tradează emoţii dar şi hotărâre şi ambiţie de a face ca lucrurile să iasă bine.

Au participat oameni inimoşi şi valoroşi, oameni care au crezut în proiectul „Alege-ţi profesia” dar şi în proiectul „Opening Opportunities”:  dna Director a Bibliotecii „Radu Rosetti”,Elena Şerbu, Cristina Văileanu – IREX , mentorul Todi Pruteanu – Microsoft România şi „un alt tip de mentor” - cum frumos o caracterizează dna director a bibliotecii pe colega noastră - Lili Bălcănaşu.


Am aflat ce înseamnă „Alege-ţi profesia” chiar de la coordonatoarea acestui proiect, Lili Bălcănaşu: „Proiectul îşi doreşte să aducă la cunoştinţa liceenilor profesii pentru viitorul lor”.

 În ediţiile precedente, vedete au fost profesiile de geolog, fizician, antropolog şi un exemplu de mare ambiţie si perseverenţă, Vasile Gâdinceanu – singurul român care a parcurs 1000 km pe bicicletă în jurul Taiwan-ului, în scopuri caritabile.

Astăzi, 13 iunie 2014, proiectul „Alege-ţi profesia” a prezentat un model de succes, „un program pentru antiindividualism”, desfăşurat de o echipă de liceeni -  Roberto Tamaş, Cristian Brînzei, Nicoleta Filipescu, Andreea Dima, Alex Imbrea, Lucian Boacă, Cosmin Pruteanu, Emilia Palaghiţă, Andreea Prescoviţă, Ruxandra Anghel, Bogdan Tobă, Ştefana Dobrea, Alexandru Munteanu -  condusă de Todi Pruteanu.


Informaţiile despre IT – programare, munca în echipă, provocare, responsabilitate, exerciţii de masaj – menite sa ne destindă şi să zâmbim, dansul melodiei Macarena – pentru atmosfera tinerească…toate au făcut senzaţie.
Colega mea mărturisea simplu dar cu multă încredere şi speranţă „Mi-am dorit de la acest proiect, „Alege-ţi profesia”, să vă arate CUM şi CE să alegeţi în viaţă , dar mai ales... să aveţi satisfacţii”. Iar publicul numeros din Aula Bibliotecii a dovedit, prin prezenţa sa, ca dorinţa colegei noastre s-a împlinit.

Şi cum putea să se încheie un asemenea eveniment ? Cu o sesiune de întrebări  şi răspunsuri...cu decernarea diplomelor pentru cei 13 „oportunişti” şi mentorii lor dar şi cu ….celebrul SELFIE!


Şi...aş mai avea multe de zis...dar închei cu un şir de exclamaţii: Doamne, ce echipă! Ce adolescenţi! Ce proiect frumos, „Alege-ţi profesia”!

La mai multe ediţii...alegeri...şi...profesii!

Diana Diţu, bibliotecar-arhivist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu