vineri, 13 iunie 2014

UN VERNISAJ CU MIROS DE POVESTE

Dacă nu aţi venit, miercuri, la vernisajul şi festivitatea de premiere a concursului „Pagini fermecate, gânduri colorate” nu aţi pierdut decât o întoarcere în copilărie, cu tot ceea ce înseamnă asta: inocenţă, sensibilitate, veselie şi entuziasm, culoare şi cuvânt pline de viaţă, de autenticitate.
Concursul, conceput de Clubul UNESCO pentru Tineret și Copii ”Gh. Mocanu” în parteneriat cu biblioteca noastră pentru a încuraja creativitatea şi fantezia copiilor, dar şi pentru a-i apropia de lectură, provocându-i să-şi exprime liber impresiile asupra cărţii favorite, a întrunit peste 170 de participări din Oneşti şi nu numai.

Lectura şi pictura şi-au dat mâna într-o competiţie a originalităţii, din care am avut cu toţii de câştigat. Copiii ne-au amintit nouă, celor mari, aroma poveştilor, a zilelor fără îndoieli şi a gândurilor în nuanțele curcubeului. Noi le-am oferit premii şi bucuria de a-şi vedea efortul răsplătit. Juriul a apreciat spontaneitatea, ideea desenelor şi capacitatealui lor de a transmite mesajul operei literare, premiind peste 40 de ilustraţii, la cele 3 categorii de vârstă: 6-8, 9-11 şi 12-15 ani.








Expoziţia cuprinde 90 de desene. Debordează de energie cromatică şi de vigoare, dar nu lipsesc tuşele meditative. E o sumă de comori ivite din sufletul copiilor. Veniţi să faceţi cunoştinţă cu ele, acordaţi-vă timp să citiţi argumentele care însoţesc lucrările, faceţi o călătorie în universul îndepărtat al sincerităţii. Vă asigurăm că n-o să vă pară rău.
Felicitări încă o dată copiilor şi îndrumătorilor lor, care au ştiut să le lase imaginaţia să zboare şi i-au încurajat să se comunice cu încredere pe ei înşişi!

Doina BRUMĂ
şef serviciu RPPD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu