miercuri, 23 iulie 2014

MICROSOFT - România a deschis oportunităţi elevilor oneşteni

 Pentru că Opening Opportunities trebuie să fie o poveste fără sfârşit, vă aduc în atenţie şi 
evenimentul din 29 iulie 2014 
când, în calitate de coordonator local, împreună cu Roberto Gabriel Tamaş, elevul cel mai activ din grupul de la Oneşti, selectat de către mentorul Todi Pruteanu, vom fi prezenţi la sediul Microsoft - România în vederea participării la o serie de workshopuri împreună cu mentorii implicaţi în proiect.
Elevii selectaţi vor lucra pe chestiuni aplicate (exersarea abilităţilor de comunicare, construirea unui plan de carieră) iar coordonatorii locali – reprezentanţi ai celor 10 biblioteci cooptate în proiectul pilot, vor participa la un feedback pe tema desfăşurării întregului proiect şi viitorul acestuia.
Voi avea ocazia să aduc în atenţie şi să accentuez necesitatea acestor proiecte, ale marilor companii, desfăşurate cu predilecţie cu elevii din oraşele de provincie, neuniversitare, unde perspectivele profesionale se rezumă doar în a învăţa foarte bine şi a accede la o universitate de top, eventual cât mai departe de casă.

Biblionet/IREX, TechSoup şi Microsoft au dat o şansă celor 12+1 elevi oneşteni care s-au prezentat exemplar în cadrul proiectului. Ca o consecinţă a rezultatelor de excepţie în proiect ei au obţinut vauchere pentru certificate MOS şi MTA, acest lucru stând şi la baza înfiinţării la Oneşti a centrului de testare CERTIPORT. Totodata au obţinut şi adeverinţe de voluntari atestate de către toate aceste entităţi cu nume sonore implicate în proiect.
Eu m-am bucurat că proiectul demarat acum 6 ani, „Alege-ţi profesia!” a reuşit să fie părtaş în proiectul Opening Opportunities la un deziderat mult râvnit: egalitatea de şanse, informare corectă, implicare directă pentru ca viitorul elevilor oneşteni să fie previzibil.
Mergem la Microsoft-România cu mândria de a fi parte a unui proiect de succes şi dorim să ne întoarcem cu certitudinea că Oneştiul nu va fi ocolit la următorul. Ţineţi-ne pumnii!

Doina Lili BĂLCĂNAŞU -bibliotecar

coordonator local Opening Opportunities

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu