joi, 14 august 2014

ELEVII TABEREI DE ARTĂ PLSTICĂ „GEORGE APOSTU” ÎN VIZITĂ LA BIBLIOTECĂ

 Pe 7 august biblioteca „Radu Rosetti” a primit  vizita elevilor din Tabăra de artă plastică „George Apostu”, de la Valea Budului. Scopul lor a fost acela de a vedea colecţia noastră de ex-libris. Organizatorii taberei, unii din cei mai vechi şi mai apropiaţi colaboratori, dl. prof. dr. Aurel Stanciu şi dl. prof. dr. Theodor Haşegan, care fac parte şi din juriul concursului nostru anual de ex-libris, şi-au adus elevii şi colegii participanţi la tabără să ia „pe viu” contact cu această formulă a artelor grafice.
         Bineînţeles, n-au scăpat de periplul prin bibliotecă, de care s-au îndrăgostit imediat. Nici nu e de mirare, căci sufletele lor de artişti nu puteau să nu vibreze la frumuseţea şi armonia spaţiilor şi la multitudinea activităţilor culturale pe care acestea le găzduiesc.
         În faţa colecţiei de ex-libris au zăbovit mult, iar domnii profesori le-au desluşint destinaţia, caracteristicile dimensionale şi grafice, folosind ca „material didactic” lucrările premiate în anii trecuţi la concursul nostru. Ne-am bucurat să o cunoaştem şi pe una din câştigătoarele de anul trecut, pe care o felicităm încă o dată. În acelaşi timp, am lansat cu anticipaţie concursul de anul acesta, care are ca temă personalitatea lui Constantin Brâncoveanu, având în vedere că se împlinesc, peste doar câteva zile, 300 de ani de la sacrificiul său martiric. Întorşi în tabără, oaspeţii noştri, de la elevi de gimnaziu până la studenţi, se vor dedica realizării de ex-libris, iar lucrările vor participa, în toamnă, la concurs.
         Ultima etapă a vizitei, stropită cu limonadă şi îndulcită cu biscuiţi, a făcut deliciul tuturor, iar scurta sesiune de socializare ne-a oferit ocazia unui feed-back care ne-a onorat, cu laude la adresa bibliotecii şi a oamenilor săi, atât din partea profesorilor, cât şi a celor 80 de elevi veniţi din toată Moldova, ba şi de peste hotare, din Moldova „de dincolo”, Italia sau SUA.
         Le dorim mult succes participanţilor la tabără şi le urăm ca prezenţa la concursul nostru de ex-libris să fie doar începutul unei lungi şi pline de împliniri cariere plastice!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu