miercuri, 15 aprilie 2015

Minţi sclipitoare, oportunităţi fructificate


Dorinţa elevilor oneşteni şi deschiderea în faţa oportunităţii oferite de implicarea în proiectul naţional Opening Opportunities s-a evidenţiat în aceste zile şi prin mediatizarea, la nivel naţional, datorată Ştirilor PRO Tv, a aplicaţiei OnTime Beta creată în cadrul acestui proiect.
http://stirileprotv.ro/video/marile-companii-isi-cauta-viitorii-angajati-prin-licee-formula-prin-care-tinerii-sunt-organizati-ca-in-viata-reala/61656820
Performanţa acestor elevi, incluşi în proiectul de anul trecut, a stimulat prezenţa la cea de-a doua ediţie a Opening Opportunities 2.0 a unui număr mare de elevi dornici să fie incluşi în grupele de mentorat ai voluntarilor de la Microsoft România.
Acelaşi interes l-am remarcat şi din partea mentorilor care din 4 câţi au fost la prezentarea de la Oneşti acum sunt 6.
Baremul de 5 elevi pe mentor a fost depaşit aşaîncât  din Oneşti avem 35 de elevi selectaţi la care s-au alăturat cu entuziasm 5 elevi din Comăneşti şi o elevă din Bacău.
Se pare că performanţa stimulează!
Trebuie amintit şi remarcat că proiectul Opening Opportunities se desfăşoară în cadrul bibliotecilor municipale şi judeţene ca urmare a performanţelor obţinute de către bibliotecarii implicaţi în proiecte destinate tinerilor.
Am avut onoarea, ca anul trecut, să fiu aleasă în rândul celor 10 bibliotecari din ţară coordonatori locali ai proiectului pilot Opening Opportunities, datorită succesului proiectului iniţiat în bibliotecă acum 7 ani "Alege-ţi profesia!".
Performanţa elevilor implicaţi anul trecut în proiectul Opening Opportunities  şi conlucrarea fructuoasă cu Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" au făcut ca anul acesta, pentru a doua oară să dăm o şansă elevilor oneşteni să participe la acest proiect în care marile companii îi ajută în descoperirea de sine  stimulând pasiunile, ideile şi speranţele lor.
Anul acesta în proiect sunt incluse 13 biblioteci dintre care doar cea din Oneşti este bibliotecă municipală, celelate fiind judeţene, adică în oraşe  în care  elevii au acces la un mediu universitar şi  contact facil la un mediu de afaceri dezvoltat.
Ei au înţeles şi sunt dornici să se implice într-un proiect care le dă încredere în forţele proprii şi o orientare în viaţă.
Încercaţi să urmăriţi cu atenţie acest proiect desfăşurat în Oneşti şi să participaţi în vară, în cadrul bibliotecii, la  evenimentul final în care tinerii implicaţi în proiect îşi vor etala ideile bine conturate şi proiectele îndrăzneţe.
Le-am urmărit evoluţia de până acum şi ştiu că sunt inteligenţi, ambiţioşi şi competitivi.
Să le ţinem pumnii şi să fim alături de ei!

Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar
coordonator local Opening Opportunities






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu