duminică, 11 decembrie 2011

"NAVIGATOR 50+": Cu paşi timizi spre explorare


Vitalitatea societăţilor noastre depinde de garantarea faptului că persoanele de toate vârstele, inclusiv pensionarii, pot să rămână pe deplin integrate în societate. Prezenţa barierelor pentru accesul acestei categorii sociale în lumea Internetului, lipsa de expertiză tehnică, motivele strict economice sau personale sunt probleme de care aceste persoane se lovesc, de aceea au nevoie de soluţii inovatoare, pe scară largă şi pe termen lung. Ideea de proiect îşi găseste coerenţa în cadrul acţiunii ,,Navigator 50+” demarată în aceasta perioada de Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti” Oneşti.
Pensionarii sunt la fel de curioşi ca un copil să afle cum stau lucrurile cu Internetul. Nu poţi fi indiferent când în jurul tău este o explozie de informaţii. Trebuie să ne adaptăm timpurilor şi să avem activitate –  aşa gândesc toţi pensionarii care s-au înscris la acest curs, în număr impresionant. 
Deşi la început ne–a fost mai greu greu să ne descurcăm cu tastatura sau să înţelegem terminologia din limba engleză referitoare la computere, nu ne dăm bătuţi şi învăţăm să navigăm pe Internet, pentru că acum cuvintele cheie: Google, Yahoo, au căpătat un nou sens. Sigur, supriza cea mai mare va fi în curând, când vom comunica pe ,,mess“ cu nepoţii sau cu cei dragi, aflaţi departe de noi. (Elena Condreţ– cursant “Navigator 50+”)

(Olivera Lida Gasfan - operator calculator
                                                   - coordonator curs- )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu