miercuri, 22 decembrie 2010

Cadou de Crăciun


Trupa "Alfa" a dat din nou lovitura. Pam-pam. Spectacolul suţinut ieri seară în Aula bibliotecii a fost aplaudat cu mare căldură de către spectatori, micii actori au fost într-o formă de zile mari, aducând zâmbete pe chipurile tuturor.
Moş Crăciun a întinerit subit aseară, în ciuda sutelor de ani pe care-i are, Păcălici a fost un şmecher de mare clasă, Scufiţa Roşie o dulce, Magic Lilli o poznaşă şi jumătate, Dănilă Prepeleac un şugubăţ, Negustorul un tip tare isteţ, Pippi Şoseţica o năbădăioasă plină de imaginaţie, Niculae Moromete un copil bun ca pâinea caldă, Degeţica o scumpete, Şoricelul un îndrăzneţ, Alladin un temerar, Dorothy o fetiţă cuminte şi înţeleaptă, Harry Potter un adevărat magician, Crăiasa Zăpezii o frumoasă, Nills Holgersson un inimos, Tom Sawyer cam lăudăros, Huckleberry Finn cam nervos, Gulliver pus pe ordine şi disciplină, Morcoveaţă foarte sincer, cele trei fete de împărat s-au certat drăguţe foc, Vrăjitoarea o forţă a naturii, Alice o fetiţă sensibilă, complexă, Smaranda Creangă plină de înţelepciune şi har, iar Nică un neastâmpărat fără leac. Crăciuniţa a încheiat spectacolul cu veselie şi candoare, aşa cum îi stă bine unei fiice de Moş Crăciun. Îi invităm pe toţi copiii care-au asistat la spectacol, dar şi pe cei care nu au făcut-o, să caute aceste personaje şi multe altele în minunatele cărţi pe care biblioteca le pune la dispoziţia lor.
Cât despre mine, ce să spun, eu mi-am primit cadoul de Crăciun mai devreme anul acesta : zâmbetele tuturor copiilor, cuvintele lor frumoase, florile primite, toate m-au emoţionat sincer şi profund. Toate acestea au constituit pentru mine cel mai frumos cadou de Crăciun. Vă mulţumesc, copiii mei dragi ! S-aveţi sărbători fericite, suflete vesele !


Nicoleta Sălbatecu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu