duminică, 2 octombrie 2011

Biblioteca onesteana sub clar de luna

Noaptea noastra a fost frumoasa, calda si plina.
Ne-a ajutat si temperatura de afara la care s-a adăugat caldura primirii a peste 1.200 de onesteni, cu mic cu mare, care au indeplinit dorinta noastra de a ne raspunde  la indemnul de a ne trece pragul pe nocturna.
Misiunea a fost indeplinita, fiecare dintre activitatile trecute in desfasurator a atras public numeros, entuziast si generos.
In interventiile ulterioare colegii care au indrumat aceste activitati va vor expune impresiile lor.
Cu mic cu mare, sahistii amatori si-au ocupat cu discretie locurile in fata tablei de sah, combatand cu eleganta, incepand cu ora 18.oo pana la ora 22.oo.
Atelierul de modelat baloane a avut un succes nebun, minti si manute dibace au dat forma baloanelor sub indrumarea Doinei Bruma.
Stafeta lecturii a incoronat pe cei care au exprimat cu expresivitate litera povestilor.
Cartile vii (scriitorul, nutritionistul, istoricul, vegetarianul, pictorul, bibliotecarul) au fost asaltate de cititori avizati dar si de curiosi.
Trupa de teatru s-a desfasurat cu verva si seriozitate in fata unui public venit in numar neasteptat de mare.
Concursul de desene avand ca tema Onestiul-biblioteca-noaptea a incitat la competitie participanti de toate varstele.
Atelierul mesterului popular  Marian Lungu din Sanduleni, conceput in spatiul expozitional, alaturi de expozitia de icoane vernisata anterior, a adus in atentia publicului talentul si daruirea pentru perpetuarea traditiei populare. Intalnirea acestuia cu publicul a surprins prin eleganta, sinceritate si impletirea spiritului tanar cu traditia.
Videoproiectia “Gironde” s-a desfasurat in fata unui public curios si impresionat de prestatia laureatei Premiului francofoniei 2011, Diana Nicoleta Tataru.
Ora de muzica s-a desfasurat in aceeasi atmosfera cu public avizat, pe parcurs alaturandu-se si curiosii care au reusit sa-si satisfara nedumeririle sau cei care au gasit un loc de odihna activa, obositi fiind de atata umblat prin biblioteca.
Libraria de criza sub clar de luna a dat  o nota inedita manifestarilor din aceasta noapte si s-a desfasurat cu acelasi succes ca si pana acum.
Sala Biblionet a fost neîncapatoare, asaltata fiind de toate categoriile de varsta.
Celelate activitati artistice sustinute de grupurile de elevi si adulti, anuntate anterior sau inscrise in program ulterior, s-au desfasurat sub imperiul unui entuziasm general, la un nivel ridicat.
In programul celor de la Club Onestin a fost inclus recitalul actritei Diana Croitoru, laureata a Galei Tanarului Actor, HOP 2011, acestia prezentandu-se si cu un program caracterizat prin profesionalism si rigoare desavarsita.
Prezenta d-lui Primar Emil Lemnaru, in plina desfasurare a activitatilor din biblioteca, a constituit pentru noi o mandrie si o incurajare ca munca noastra este apreciata si stimulata.
In miez de noapte am asistat la un regal de jazz sustinut de Formatia "3+" condusa de Florin Bejan, care ne-a  taiat respiratia.
Cu toata respiratia taiata dar cu multumirea unei munci implinite, nu am uitat sa le aratam gratitudinea noastra, prin inmanarea unor diplome de participare, tuturor celor care prin evolutia lor ne-au ajutat sa petrecem o noapte de nota 10, prima dupa cei 10 ani de existenta in spatiul modern al bibliotecii noastre.
Asa cum la inceputul activitatii mele in aceasta biblioteca moderna un copil , coplesit de dimensiunea si complexitatea, de atunci, a activitatilor si-a exprimat “disperarea” ca sta de 4 ore alaturi de noi: “ma omoara mama daca afla ca am stat atat la biblioteca!”, asa sper, de acum incolo, sa se “piarda” in biblioteca noastra cat mai multi dintre voi.
Noi suntem o biblioteca vie  si va primim cu bratele deschise.
VA MULTUMIM TUTUROR!

Va las in compania imaginilor (urmand sa fie adaugate si ale colegilor mei) .

Doina Lili Balcanasu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu