joi, 16 ianuarie 2014

Ce citim

Este vremea amintirilor. Crăciunul din acest an nu ne-a bucurat cu zăpadă, dar fiecare dintre noi a trăit clipele magice ale sărbătorii cum a putut mai bine. Ne-am făcut planuri, ne-am imaginat tot felul de scenarii pe care le-am realizat mai mult sau mai puţin. Am făcut deja schimb de impresii şi amintiri cu prietenii şi colegii. Eu vă propun să aflaţi ce fel de Crăciun a petrecut un adolescent ce trăieşte într-o carte!
Dacă sunteţi de acord, vă invit să deschideţi cartea scrisă de scriitoarea engleză Anna Dalle ce poartă titlul “Şoptindu-le vrăjitoarelor”.
Anna Dalle s-a născut în anul 1971. Scrie cu drag pentru copii dar şi pentru publicul adult. În restul timpului se ocupă de o librărie ceea ce înseamnă că marea ei pasiune este cartea.
“Şoptindu-le vrăjitoarelor” este cartea pe care vrei să o citeşti chiar dacă ai obosit, acţiunea odată demarată se desfîşoară în cascadă, palpitantă, cu personaje inedite ce trec uneori prin situaţii emoţionante şi surprinzătoare.
Totul porneşte de la o banală călătorie în vacanţa de Crăciun a unui adolescent, Joe care se îndreaptă cu trenul spre mama sa , el locuind cu tatăl său după ce părinţii s-au despărţit.
Dorindu-şi o vacanţă cu ambii părinţi, imaginându-şi o vacanţă cu multe jocuri în zăpadă, stătea dezamăgit în compartimentul de tren în care călătorea.
Gândind că sora sa nu-i va fi un partener pe măsură, mama va fi desigur foarte ocupată iar tatăl vitreg nu este mare amator de astfel de jocuri, perspectiva unei vacanţe de Crăciun nu era foarte roz.
Dar cum astrele nu stau degeaba, îi pregătesc lui Joe o vacanţă inedită.
Încă din tren cunoaşte tot felul de persoane care mai de care mai ciudate. Se trezeşte membru al Sabatului Urzicii Moarte, desigur un ordin vrăjitoresc. Face cunoştinţă cu un nou mijloc de transport: mătura. Se pricopseşte cu o nouă prietenă, Tweggy care-l însoţeşte în lumea ciudată a vrăjitoarelor şi împreună încearcă să dezlege un mister. Este vorba de vrajă grozavă scrisă cândva de cea mai mare vrăjitoare de pe pământ, pe o hârtie ce dispăruse cu foarte mult timp în urmă.
Joe şi prietena sa fac o greşeală care i-ar putea costa .Totul se petrece în ritm alert . Capcane şi surprize îi aşteaptă la tot pasul.
O bibliotecară, ca orice bibliotecară , este de fapt cea mai periculoasă dintre vrăjitoarele descrise în această carte. Probabil că deja începeţi să nu mai înţelegeţi nimic.
O să încerc să fac o vrajă care să vă trimită la bibliotecă de unde să împrumutaţi această carte şi dacă o veţi citi o să aflaţi cam cum stau lucrurile şi cum a fost vacanţa de Crăciun a lui Joe, ce personaje surpriză mai apar, eventual să-i daţi şi o mână de ajutor pentru că trece uneori prin situaţii mai critice.
Vă doresc lectură plăcută!


Rodica Zaharia – bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu