luni, 17 februarie 2014

Ce citim

TORTUL CU POVEŞTI

de ANA MARIA BLĂJUŢ


Ori de câte ori Secţia pentru copii primeşte musafiri sau atunci când curioşi “de-ai casei” caută prin rafturi, îmi face plăcere să le recomand o carte scrisă de o fetiţă din Roman. Oricine îi citeşte poveştile rămâne fermecat de lumea imaginată de ea. Debordează de fantezie şi oricând poate să născocească o nouă poveste. Asta pentru că traista cu poveşti şi alte scrieri pentru copii nu mai au pentru ea nici un secret. Fetiţa se numeşte Ana Maria Blăjuţ şi între timp a mai crescut, devenind o frumoasă adolescentă. Pe Internet puteţi găsi mai multe date despre ea dar şi ce alte scrieri mai are.
Cartea despre care vreau să vă vorbesc astăzi se intitulează “Tortul cu poveşti” şi cuprinde unsprezece poveşti foarte frumoase ce dovedesc încă o dată marele talent al Anei Maria şi faptul că acesta s-a şlefuit prin multă lectură la care s-a adăugat desigur multă imaginaţie.
Îmi veţi da dreptate doar dacă aveţi curiozitatea să o citiţi.
Şi cum un lucru bine făcut este unul complet, aflaţi că Ana Maria şi-a ilustrat cartea cu desenele proprii şi tot ea a realizat şi coperta. Iată că pe lângă talentul literar, autoarea demonstrează că ştie să deseneze şi să picteze. Şi o face chiar foarte bine!
Nu-mi rămâne acum decât să vă invit la o “felie” din “Tortul cu poveşti”. Puteţi lua orice felie doriţi: “Micul Împărat”, “Povestea păstoriţei Izabel”, “Safirul fermecat”, “O prietenie adevărată” şi altele. Fiecare felie poartă un titlu, dar puteţi lua tot tortul, ceea ce de astă dată este chiar recomandat, pentru că fiecare felie are o altă şi altă poveste cu eroi inventivi şi imprevizibili. Cu toţii se întrec chiar să atingă faima Ilenei Cosânzeana şi a lui Făt-Frumos.
Şi dacă v-a plăcut încercaţi şi voi să scrieţi poveşti. Dacă ştiţi un coleg sau prieten care are talent literar, ajutaţi-l să-şi ilustreze opera în cazul în care voi sunteţi talentaţi la desen!
Vă doresc lectură plăcută şi succes!



Text sugerat de Rodica ZAHARIA - bibliotecar




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu