vineri, 14 martie 2014

TANGO!




Un tango al viorii cu chitara, un tango al artiştilor cu publicul.
O simbioză fericită şi foarte bine realizată în timp de către toţi.
Stagiunea muzicală de la bibliotecă este mereu onorată de prezenţa celor doi artişti!



Titus FLUERAŞ
Lector universitar doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică “Gheoghe Dima” Cluj-Napoca şi a Filialei Piatra-Neamţ.
Absolvent al şcolii de vioară clujene, Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” (1991), şi a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” unde a urmat cursurile de Master la clasa maestrului Ştefan Ruha.
A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale:
Premiul I – Timişoara (1986); Premiul II – Cluj-Napoca (1988); Premiul I la Concursul Citta di Stresa – Italia (1985,1986); Medalia de Aur la Johanesbourg- Africa de Sud (1993).
A concertat ca solist cu orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Arad, Satu-Mare, Oradea şi a susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Franţa, Italia, Olanda, ungaria, Africa de Sud. În iarna anului 2003 a fost invitat de orchestra Filarmonicii „Mozart” din Viena într-un turneu în China unde a concertat ca solist.
În anul 2009, în urma unei selecţii mondiale pentru orchestra simfonică YouTube, a fost ales din peste 3.000 de candidaţi, fiind şi singurul român selectat. Cu această ocazie a fost desemnat concert-maestru al orchestrei, concertând cu aceasta pe celebra scenă a sălii Carnegie Hall.

Constantin ANDREI
Conferenţiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi a Filialei Piatra-Neamţ.
A participat la concursuri de măiestrie ale chitariştilor: John Duarte, Costas Cotsiolis, Michel Sadanowsky, Pablo Marquez şi Claire Stancu Delerue.
A cântata ca solist sub bagheta dirijorilor: Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea şi Robert Houlihan.
Are o discografie bogată şi a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri de chitară şi deasemenea este invitat să susţină recitaluri şi cursuri de măiestri în Franţa şi Germania.
Din anul 2000 alături de fraţii săi, Aurelian şi Adrian, formează „Trio de Chitare Andrei” susţinând numeroase recitaluri pe scenele celor mai renumite instituţii din ţară.
Numele său este legat şi de înfiinţarea la Cluj-Napoca a Festivalului Naţional de Chtară Clasică (octombrie 2003) şi a Festivalului de Chitară TRANSILVANIA (2005) al cărui director artistic este.


Un scurt fragment din concert:
Fracanapa - Astor Piazzolla

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu