marți, 24 februarie 2015

SUNTEM ÎN TREND ŞI AZI TE PREMIEM!


A sosit şi momentul mult aşteptat de voi, dragii noştri cititori şi participanţi la concursul „Dragobetele te premiază!”

Înainte de a anunţa cine este câştigătorul şi cea mai frumoasă declaraţie de dragoste ascunsă într-o carte, aş vrea să mulţumesc tuturor celor ce au trimis declaraţii de dragoste care ne-au încântat ochii şi sufletul: Ştefana Mihăilă, Nicoleta Popa, Birou Narcisa-Iulia, Bianca the girl, Adela Mititelu, Moni Lungu, Elena Stan, Lungu Ioan-Adrian, Andreea Mihaela Enache, Ana Maria Enache, Toderaşcu Paula Andreea. Toate au fost frumoase, sensibile, de aceea, decizia, în urma jurizării, a fost de a acorda trei premii: Premiul pentru cea mai frumoasă declaraţie de dragoste şi două Premii speciale.

Aşadar, cea mai specială declaraţie de dragoste dintre toate cele participante, a fost căutată şi găsită de... Toderaşcu Paula Andreea în volumul „Fluturi” de Irina Binder.


Te-am căutat” Te-am căutat prin paturi ademenitoare
Crezând c-am să te pot uita uşor
Dar cum să poată un altul, oarecare
îmi aline nesfârşitul dor?


Te-am căutat în alţii câteodată
Crezând c-am să te pot înlocui
Dar nu pot toţi bărbaţii laolaltă
iubească, cum doar tu mă poţi iubi!


Te-am căutat în fiecare noapte
Şi-apoi în fiecare răsărit...
Te-am căutat în strigăte şi-n şoapte
Dar nicăieri şi-n nimeni nu te-am mai găsit!
Însă, „Dragobetele”, plin de iubire şi generozitate, a hotărât să premieze cu Premiul special pe Bianca the girl pentru declaraţia de dragoste găsită într-o carte ce se găseşte doar în format electronic „Iubire periculoasă” de Georgiana Sandu şi pe Lungu Ioan-Arian pentru o altfel de declaraţie de dragoste găsită în cartea lui Martin Page „M-am hotărât să devin prost”.
Iată şi cele două declaraţii de dragoste premiate special şi până la o nouă ediţie a concursului „Dragobetele te premiază” vă las cu îndemnul „Citeşte! Iubeşte! Cucereşte!”
" -Închideţi ochii, i-a cerut ea. Am o surpriză pentru tine.
Antoine a închis ochii. Un vânt uşor şi cald ciufuli părul celor doi tineri. Clemence îl conduse pe Antoine trăgându-l de brat; îl duse în mijlocul străzii. La o sută de metri, se apropia o maşină neagră.
-Bun, poţi să deschizi ochii.
-Clemence, vine o maşină, constată liniştit Antoine.
-Ai promis că o să ai încredere în mine.
-Nu, câtuşi de putin, n-am spus niciodată asta.
-A, am uitat să-ti cer. Ai încredere în mine, de acord?
-Clemence, maşina ...
-Jură că ai încredere în mine, şi nu te mai văicări, fricosule. Nu trebuie să te mişti, e foarte important. Jură.
-Bine, jur. Nu o să mă mişc, nu... nu o să mă mişc ...
Maşina era la numai treizeci de metri, claxonul urla pentru ca cei doi tineri să plece din drum. Antoine şi Clemence tot nu se mişcau, trecătorii se uitau la ei. În penultimul moment, Clemence îl trase pe Antoine de braţ şi căzură pe trotuar. Maşina neagră trecu mârâind furioasă şi arătându-şi colţii.
-Ţi-am salvat viaţa, spuse Clemence. Sunt eroina ta! (Se sculă şi îl ajută pe Antoine să se ridice în picioare.) Asta înseamnă ca suntem legaţi pe viaţă. De acum încolo răspundem unul de celalalt. Ca la chinezi. "
("M-am hotărât sa devin prost" – Martin Page)


-În momentul ăsta ar trebui să îţi spun că te iubesc. Dar mi se pare atât de banal pe lângă ce simt în fiecare clipă din momentul în care ai devenit inima mea.
Am înghiţit în sec, picioarele înmuindu-mi-se sub aroma lui mentolată care mi se izbea de faţă.

-Toată lumea spune "te iubesc". Majoritatea dintre ei nu înţeleg cuvintele astea, le spun din obişnuinţă sau din nevoie ca partenerul să nu se supere. Asta e cea mai josnică dovadă de iubire şi mai sunt şi cei care o spun în minciună. Nu vreau să îmi împart declaraţia cu restul oamenilor, pentru că eu ştiu ce simt pentru tine. Te simt cu totul de fiecare dată când eşti lângă mine. Când te sărut, trupul parcă se izbeşte de al meu într-o explozie de foc şi topeşte gheaţa din al meu. Când mă contopesc cu tine ştiu cum se simt bebeluşii atunci când se nasc şi respiră pentru prima dată aerul vieţii, pentru că asta eşti tu pentru mine. Viaţa. Când nu sunt lângă tine fiecare nerv din corpul meu mocneşte şi sângele îmi clocoteşte cerându-ţi prezenţa. De fiecare dată când văd o altă privire aruncată asupra ta, a celor care ştiu că ar vrea să mi te ia, e nevoie de fiecare celulă de stăpânire din mine ca să nu le transform capul într-o minge găurită. Tu eşti singura care mă calmează, singura care îmi face stomacul să se agite ca un stup de albine, singura care mă face să simt plăcerea unui zâmbet adevărat, singura care mă face să explodez în mai multă fericire decât credeam că e posibil să simţi în viaţa asta, singura care mă face să mă cunosc cu adevărat şi să îmi dau seama că nu vreau să fiu cine ar trebui să fiu. Vreau să fiu cine îţi doreşti tu să fiu. Te simt iubito, tu îmi implantezi o dorinţă nebună în mine şi de fiecare dată îmi spun că nu te pot iubi mai mult de atât dar în fiecare zi îmi dovedesc contrariul. Eşti o obsesie pentru mine în toate felurile posibile, sunt obsedat până şi de felul în care mă eviţi atunci când eşti supărată pe mine. Sunt atras de tine şi vreau să mă droghez cu fiecare bucăţică din fiinţa ta până o să mor şi când o să ajung în Iad, o să fac orice îmi cere diavolul ca să te simt şi acolo, chiar dacă sufletul tău nu va fi lângă al meu. Tu eşti tot, să te simt pe tine e tot ce am nevoie pe lumea asta şi dincolo de ea. Aşa că asta va fi declaraţia mea pentru tine de acum în colo. Două cuvinte care nu înseamnă nimic pentru ceilalţi, pe care nu le vor înţelege şi nici nu vreau să o facă, pentru că ele exprimă totul doar pentru mine. Te simt!"
(„Iubire periculoasă – Georgiana Sandu)


Dragobetele să vă aducă iubire în casă şi suflet!
Diana Diţu, bibliotecar-arhivist   
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu