vineri, 10 august 2012

Cătălin Pilipăuţeanu – carte de iubire


        Prietenie, emoţie, sinceritate şi multă, multă dragoste – aşa putem defini coordonatele lansării de carte desfăşurate ieri, la bibliotecă.
       Moderată de dl. Florin Filioreanu, corespondent Radio România Actualităţi, girată de autoritatea profesională a d-lui prof. univ. dr. Ioan Dănilă, a doamnei profesoare Ioana Adobricăi sau a scriitoarei Mihaela Băbuşanu Amalanci, încărcată afectiv de cuvintele sensibile ale oamenilor apropiaţi şi nu numai, întâlnirea a stârnit un entuziasm deosebit şi un ataşament spontan al publicului pentru “cauza” protagoniştilor: autorul cărţii şi muza sa, căreia îi sunt dedicate poemele “scrise cu o pană de înger”.
       Şi dacă POETUL îndrăzneşte să pună, prin alegerea titlului, “Roberta... tu miroşi a Dumnezeu”, semnul egal între iubirea sa şi nepământesc, mesajul poemelor ne face să înţelegem că, în acelaşi timp, OMUL o aşază, cu smerenie, sub protecţia divină.
      Cel mai emoţionant moment a fost, însă, acela la cererii în căsătorie adresată de Cătălin Robertei, care a spus fericită “Da” în aplauzele tuturor.

6 comentarii:

  1. Mie imi place tare mult domnisoara Mihaela Băbuşanu Amalanci;are un nume mai dificil de retinut dar e atat de suava si dulce.......plus ca are o voce DE RADI; e cumva om de televiziune? e tare draguta!!!!!!!! LikE!LIKE! LIKE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am participat cu mare placere la acest eveniment! Luminita Mesesan-Gabrilaki

    RăspundețiȘtergere
  3. Un poet sau cu alte cuvinte un intelectual?!? Din pacate D-nul Catalin Pilipauteanu este un neserios care nu vrea sa isi plateasca chiria de peste 3 luni pentru apartamentul inchiriat in Timisoara. Nu pot spune altceva decat ca pe vorbele D-nului Catalin Pilipauteanu nu se pot da nici doi bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunteti singurul excrocat. As fi dorit sa citesc asta demult. La mine a locuit pe bd. Iuliu Maniu. Nu numai ca a plecat fara sa plateasca, dar a luat si cheia cu el. Margareta Loeschke, Bucuresti.

      Ștergere
  4. Este un mare poet si un adevarat intelectual! Si eu am participat la acest eveniment si a fost mai mult decat minunat. Felicitari dl. Pilipauteanu si tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  5. O carte frumoasa, un poet, un mare om de cultura,este ceea ce pot sa spun despre Domnul Catalin Pilipauteanu. Imi face o mare placere sa-i citesc oricand si oriunde poeziile. Multa sanatate va doresc si multa inspiratie !

    RăspundețiȘtergere