vineri, 24 august 2012

FOTON - sub tirul obiectivelor


Aseară, la bibliotecă, am asistat la un eveniment cu totul special, ai cărui potagonişti sunt membrii grupului de artişti fotografi oneşteni reuniţi sub numele FOTON. Intitulată omonim, expoziţia lor s-a născut, după cum ei înşişi mărturisesc, dintr-o mare pasiune pentru arta fotografică, dar şi, nu mai puţin, pentru preţioasele maşinării de imortalizat clipa.
Plini de emoţie, am levitat şi noi în atmosfera eterată, diafană, meditativă sau dimpotrivă, conectată candid la realitatea imediată pe care am întâlnit-o în imaginile expuse, am plonjat pentru o secundă în lumea fermecătoare a instantaneelor sau compoziţiilor şi ne-am lăsat seduşi de autenticitatea, de sinceritatea şi de sensibilitatea pe care cei patru cavaleri ai obiectivului: George Drăgoi, Ioan Lucian Mărginean, Ştefan Neagu şi Ioan Daniel Roşu le-au pus în lucrările lor. Pregătită cu o minuţie exemplară şi cu o exigenţă dusă la extrem, expoziţia a surprins deosebit de plăcut numerosul public, după cum aveam să ne dăm seama atât în timpul vernisajului, cât şi la cocloviul de impresii.
Făcând faţă cu încântare, la rândul lor, tirului continuu al flash-urilor aparatelor de fotografiat, principalii "vinovaţi" ai expoziţiei ne-au promis un "redivivus", cât de curând posibil. Îi aşteptăm cu mult interes!

Doina BRUMĂ – şef serv. A.C.I.

3 comentarii:

  1. Va multumesc frumos pentru cuvintele pline de caldura si pentru rabdare . Lucian

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona Suciu (Corduban)24 august 2012 la 15:42

    Frumusetea trairilor si emotiilor redate in exponatele grupului FOTON, gratia si candoarea lor, imi dovedesc ca exista o legatura indubitabila intre privire si suflet.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumim din toata inima pentru cuvintele frumoase si sustinerea pe care ne-ati acordat-o!

    RăspundețiȘtergere