vineri, 4 iulie 2014

Talentul macro în MINIATURI



Expoziţia din holul bibliotecii, expoziţie de MINIATURI a dlui Mihai Nechita-Burculeţ, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, “concentrează” toată pasiunea, imaginaţia şi umorul unui artist care a dat măsura talentului său , “în macro” , de-o viaţă.
O viaţă trăită alături de o “fană” a sa, doamna Georgeta Nechita-Burculeţ, care a ştiut să-i fie aripă în inspiraţie şi suflet pereche.
Altfel nu reuşea domul artist nici să-şi exprime talentul, aşa cum nici aseară nu a putut pe deplin, dacă doamna prin intervenţia sa nu ne explica ce-i cu îngerii sugeraţi de nepoţi, ce poveşti încap pe mica bucată de lemn şi de câtă şăgălnicie dă dovadă artistul pentru a transmite un mesaj serios … cu umor.
Expoziţia a fost susţinută de un public numeros, prietenos, pe loc dornic să-şi ia acasă miniatura îndrăgită, aşa încât era cât pe ce să rămânem fără expoziţie (Să fie clar, eu am ales râşniţa cu mere!).
Fiţi liniştiţi, au consimţit să le lase pentru încă o săptămână.

Grăbiţi-vă să le vedeţi şi să intraţi într-o lume suprarealistă în miniatură, lumea artistului plastic, Mihai NECHITA-BURCULEŢ!



Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar

Un comentariu:

  1. Vazand in fuga expoziţia de MINIATURI a dlui Mihai Nechita-Burculeţ si discutand pret de cateva clipe cu dansul, am dat dreptate ziaristului care spunea despre el, intr-un articol de presa, ca este singurul pictor adevarat din Tg Ocna. Fiecare sa inteleaga ce vrea din aceste cuvinte. Eu insa l-am vazut pe dl Mihai Nechita-Burculeţ ca un Hieronymus Bosch de factura bizantina. Si cine incearca sa puna impreuna toate miniaturile sale va intelege ce vreau sa spun.

    RăspundețiȘtergere