joi, 19 martie 2015

Ninsoarea ... mentorilor

Ziua de 18 martie 2015 a adus odată cu zăpada mieilor şi pe mentorii Microsoft aşteptaţi de neliniştiţii elevi oneşteni.
O sală plină de oameni curioşi şi interesaţi de viitorul lor.
Destăinuiri, discuţii despre rock, incitări şi explicaţii din partea mentorilor, întrebări îndăzneţe sau cuminţi din partea elevilor şi … Elena Coman - geekish non-profit programs manager la TechSoup România – cu un rol binedefinit în proiect, pe lângă cel de organizator, de prietenă, confidentă şi susţinător al elevilor participanţi.
Oneştiul a avut noroc şi sperăm ca şi la cea de a doua ediţie să fie concretizat mai ales că acesta a venit odată cu mentorii: Noroc, Anatolie Noroc! O prezenţă caldă şi convingătoare, îndrăgit de elevi.
Valentin Stan a captat atenţia cu rigoarea inginerească dar şi dorinţa de implicare în acest proiect.
Tumultul tinereţii Mădălinei Cobăleanu dar şi francheţea discursului său despre experienţa de viaţă, împărtăşită celor din sală, a reuşit să o aşeze în inima şi mintea fiecăruia dintre ei.
Todi Pruteanu, cel de-al 4 -lea mentor, nu a putut fi prezent dar a atras atenţia prin coordonarea exemplară a echipei oneştene la prima ediţie iar abilităţile sale vor fi sigur exploatate de către elevii aleşi în echipa sa.
Cât despre bibliotecă, noi ne-am făcut datoria de gazdă bună inclusiv pentru colegul nostru de la Biblioteca judeţeană Piatra Neamţ, Virgil Cojocaru, care a venit să ia pulsul unui astfel de eveniment în care noi avem experienţă.
M-am bucurat de prezenţa elevilor performeri de la ediţia anterioară care au avut un rol important în promovarea evenimentului dar şi de prezenţa celor 4 elevi din Comăneşti şi a Ioanei din Moineşti.
Mulţumim directorilor şi profesorilor care au susţinut acest eveniment dar mai ales elevilor care au îndrăznit să îşi ia soarta în mâini şi chiar dacă nu vor face parte din echipele mentorate sunt convinsă că au învăţat câte ceva din discuţiile purtate cu mentorii şi că vor veni în vară la evenimentul în care colegii lor vor povesti experienţa lor, la fel de frumoasă ca cea a echipei de anul trecut.
Opening Opportunities este o competiţie în viaţa tinerilor, o olimpiadă a alegerilor potrivite din viaţa lor şi ca la orice olimpiadă contează că s-au înscris în competiţie, competiţie din care vor învăţa cum să câştige dar mai ales cum să lupte corect.
Cine s-a înscris în această competiţie a dat dovadă de maturitate şi responsabilitatea.
Le doresc tuturor să urmeze deviza olimpică „Citius, Altius, Fortius” (Mai repede, mai sus, mai puternic) şi să fie raţionali.



Doina Lili BĂLCĂNAŞU – bibliotecar
coordonator local Opening Opportunities


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu