luni, 28 martie 2011

Perspective profesionale

   În cadrul proiectului Alege-ţi profesia! iniţiat de către Biblioteca municipală ne-am propus să aducem în atenţia elevilor profesii mai puţin căutate pe piaţa opţiunilor lor, profesii pe care să le descopere şi care să le ofere o perspectivă nouă viitorului lor.

Responsabilitatea asupra viitorului le aparţine în totalitate şi poate începe şi de la o astfel de întâlnire.

Tinerii trebuie să fie conştienţi că vor păşi singuri în viaţă , ajutorul părinţilor şi al şcolii poate fi eficient sau nu, competent sau nu, receptat sau nu. Ei sunt cei care vor decide!

În acest sens biblioteca îşi deschide porţile şi îi invită la o întâlnire cu viitorul lor din perspectiva unor oameni pasionaţi, profesionişti ai domeniilor abordate.

  • La prima ediţie din 04 iunie 2009 am avut-o ca invitat pe



d-na cercetător ştiinţific Mihaela-Carmen MELINTE, doctor în geologie din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar – Bucureşti


  care a făcut o prezentare atractivă a profesiei de geolog dar a prezentat şi informaţii interesante din domenii aplicative ale ştiinţelor Pământului










  • La a doua ediţie din 16 aprilie 2010 am avut ca invitaţi doi fizicieni:



 
prof. dr. Ovidiu CĂLŢUN şi conf. dr. Cristian BABAN de la

Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi
 
 
 
 
 
care au făcut o prezentare interesantă a perspectivei profesiei de fizician în contextul învăţământului superior ieşean angrenat în diverse proiecte europene
 
 
 
 
  • A treia ediţie din 25 martie 2011 ne-a oferit bucuria prezenţei unei specialiste din domeniul antropologiei:





dra conferenţiar univ. dr. Sultana Avram de la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu


care a venit să le furnizeze elevilor informaţii incitante şi perspectivele profesiei de antropolog precum şi oferta Facultăţii de istorie a Universităţii din Sibiu.
CV-urile invitaţilor noştri sunt copleşitoare şi dau măsura profesionalismului lor mai ales că au răspuns necondiţionat la apelul bibliotecii noastre. Astfel elevii au avut de învăţat câte ceva şi despre competenţă, modestie şi dăruire.
Mulţumim invitaţilor pentru deschiderea în promovarea acestui proiect al bibliotecii dar şi tuturor cadrelor didactice care au ajutat la succesul acestor întâlniri şi sperăm ca pe viitor să ne implicăm cu acelaşi altruism în desfăşurarea evenimentelor care pot ajuta şi influienţa benefic tânăra generaţie pentru a ne putea bucura de un viitor frumos.





Doina Lili Bălcănaşu - bibliotecar





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu