vineri, 25 noiembrie 2011

"ÎMPRUMUTUL INTERBIBLIOTECAR " vă spune o poveste, adevărată

 
O zi de vară, o zi caniculară. O fată răsfoieşte o revistă aşteptând să treacă timpul cât mai repede, în timp ce gândul îi zboară la întâlnirea, pe înserat, cu iubitul.
Ochii îi cad pe pagina 51 a revistei, unde excelentele imagini a 4 volume de beletristică, precum şi descrierea lor, o incită şi o atrag:

Kate Morton: Grădina uitată, „noul roman al tinerei scriitoare australiene urmează aceeaşi formulă de succes, cu poveşti de familie încâlcite ... şi secrete teribile care se vor descoperite”  
Kate Atkinson: După faptă şi răsplată, „un roman poliţist ... cu o tuşă de umor... Un incident violent petrecut în plină stradă angrenează rând pe rând personaje şi vieţi, ca într-un joc de domino pe care abia aştepţi să-l vezi desfăşurat”
Jonathan Franzen: Libertate, o carte din care aflăm ce gândesc nişte „bieţi oameni ai zilelor noastre, luptându-se să găsească echilibrul între aşteptările imense de la viaţă şi banala realitate. Aflăm despre prieteniile şi iubirile lor, despre frustrări şi puncte de cotitură ale destinului.”  Vara este scurtă, căldura mare, aşa că o carte bună este de preferat unei şederi letargice. Primul gând este să dea o fugă la bibliotecă, să împrumute cărţile.
David Nicholls: O zi, cartea descrie ce s-a întâmplat în viaţa unei femei şi a unui bărbat timp de 20 de ani, doar într-o singură zi din aceşti ani, 15 iulie, zi în care s-a consumat intre ei la absolvirea facultăţii, o relaţie de iubire, prima şi ultima din viaţa lor.
În poveste intervenim, noi, bibliotecarii, care, fără a dispera că nu găsim volumele solicitate la raft, o ajutăm pe tânăra noastră cititoare cu un împrumut interbibliotecar, apelând la colegii noştri de la bibliotecile din ţară, care deţin aceste cărţi.
Sigur, tânăra noastră prietenă nu va avea mult de aşteptat, iar până la sfârşitul vacanţei va avea timp să le citească împreună cu prietenul ei.
The end cu Happy end!
Şi toamnele şi iernile şi primăverile inspiră. Noi vă suntem alături şi vă aşteptăm la bibliotecă pentru orice solicitare aveţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu