vineri, 11 noiembrie 2011

Intalnirea bibliotecarilor bacauani


O experienţă frumoasă, un eveniment constructiv, asta a reprezentat întâlnirea bibliotecarilor participanţi la “Instruirea metodică a bibliotecarilor din bibliotecile publice”din judeţul  Bacău.
 Pe 10 noiembrie 2011, un grup de bibliotecare de la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti”Oneşti a participat la această acţiune complexă, desfaşurată în organizarea Bibliotecii Judeţene “C. Sturdza”.
       Au fost prezentate diverse teme de specialitate şi a fost audiat un referat întocmit de d-nul Ion Enache, bibliotecar metodist şi preşedintele  Filialei Bacău a A.N.B.P.R. Referatul susţinut de d-nul Enache s-a intitulat “Comunicarea informaţională” şi a reuşit să capteze interesul auditoriului, punând în discuţie noile direcţii şi căi de informare bazate pe atenta diseminare a informaţiilor promovate prin mijloace mass media şi internet.
 Atingând un subiect foarte sensibil, caracteristic  în special tinerei generaţii, şi anume lipsa  comunicării prin text scris, care să aibă la bază o compoziţie proprie, să prezinte situaţii particulare sau  stări, sentimente, trăiri individuale, materialul a tras atenţia tuturor. Am fost cu toţii de acord că atât modelul educaţional al timpurilor nostre, cât şi atitudinea noastră ca părinţi, au tolerat ariditatea exprimării, care, până la urmă, conduce la formalizarea excesivă a relaţiilor interumane. De asemenea, am conştientizat faptul că devenim, ca bibliotecari, din ce în ce mai implicaţi în schimbarea paradigmei comunicaţionale.
   După acest eveniment au fost lansate câteva volume de cărţi ale unor autori băcăuani, dintre care: Cornel Galben (“Personalităţi moineştene”), Cornelia Ichim Pompiliu (“Peştele din oglindă”), Eugen Şendrea (“Istoria necunoscută a Bacăului”)

Mirela Năstase - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu