luni, 23 ianuarie 2012

UNIREA, EMINESCU si COPIII la Biblioteca


Oare unde se poate sărbători un poet ca Mihai Eminescu mai bine ca în bibliotecă?
  Acest lucru îl ştiu chiar şi prichindeii de la Grădiniţa "Sfântul Paul" cu care Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" desfăşoară un Proiect de parteneriat educaţional intitulat: "În lumea minunată a cărţilor".
Împreună cu doamna director Mânicuţă Angelica şi Sora Ermina au purces către bibliotecă unde Mihai Eminescu  i-a aşteptat într-o frumoasă expoziţie de carte, de ex-libris şi discuri ce conţin recitaluri de poezie eminesciană în lectura unor mari actori sau a scriitorului Mihail Sadoveanu, dar şi cântece pe versurile poetului.
    Au surprins în mod plăcut cât de multe informaţii ştiau despre marele poet şi ne-au impresionat până la lacrimi când în cor au recitat poezia "Somnoroase păsărele".
    După un popas la Sala de lectură pentru copii ne-am îndreptat spre monumentul închinat lui Mihai  Eminescu situat lângă  Bibliotecă unde am imortalizat momentul într-o frumoasă fotografie.
24 Ianuarie 1859 - Un prilej bun pentru elevii clasei a III-a B a Şcolii cu clasele I-IV Sfântul Voievod "Ştefan cel Mare" să fie din nou oaspeţii bibliotecii, însoţiţi de doamna învăţătoare Oana Mihaela Isac.
      Bilioteca este locul ideal unde se pot acumula mult mai multe informaţii despre Unire.
Aşa au aflat cum trăiau oamenii în acea perioadă, ce lucruri bune a făcut Alexandru Ioan Cuza pentru ei, cum îi pedepsea pe negustori şi pe boierii necinstiţi dar mai ales, s-au amuzat de mijloacele la care apela pentru a-i prinde "cu ocaua mică".
       Desigur, şi bibliotecarul şi-a făcut datoria, prezentându-le publicaţiile aflate la Secţia pentru copii, în care ei pot găsi şi alte informaţii despre Domnitorul Alexandru Ioan Cuza şi Unirea de la 1859.
       Activitatea care face parte din Proiectul de parteneriat educaţional "Cuvânt. Sunet. Culoare", s-a încheiat cum altfel decât cu o frumoasă "Hora Unirii".

Rodica Zaharia - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu