luni, 28 mai 2012

Veni, vidi, vici...


     Trupa de teatru ”Alfa” a bibliotecii noastre a participat, pe 26 mai, la Festivalul de teatru pentru elevi ”Alter ego” de la Turda și, chiar dacă trupa are blogul propriu, nu putem să nu amintim succesul lor și aici.
     În orașul pitoresc și primitor, unde au fost întâmpinați cu multă căldură și înconjurați de atenția organizatorilor, micuții actori oneșteni s-au întrecut pe ei înșiși, lăsând juriului și spectatorilor o impresie de neuitat și culegînd laurii festivalului.
     Premiul I a fost decernat scenetei ”Țara bunului plac”, unde au strălucit, în ordinea intrării în scenă, Bianca Alexe, Ana Ganea, Diana Ilie, Victor Alecu, Miruna Coman, Antonia Botez și Maria Ganea. 
       Cât despre ”Familia Chiț-Chiț”, sceneta care a obținut premiul al III-lea, putem să afirmăm fără urmă de îndoială că a beneficiat de interpretarea foarte convingătoare a celor cinci șoricei: Alin Luncanu, Miruna Coman, Andrei Ochian, Radu Ianoș și Ștefan Acsinia, despre care juriul a afirmat că ar fi meritat un premiu pentru personaj colectiv, ca și de cele ale lui Andrei Chircu și Victor Alecu, Cristianei Dițu, Dianei Ilie, Ralucăi Ianoș, Biancăi Albert.




  Au fost, de asemenea, acordate premii individuale de interpretare, copiii oneșteni remarcându-se în mod special și aici. Iată palmaresul:
                                                                                                     Interpretare feminină:
Premiul I: Maria Ganea, pentru rolul Regina din sceneta ”Țara bunului plac” . Maria nu numai că a entuziasmat juriul, care i-a prezis o carieră de anvergură în arta spectacolului, ci a stârnit fiori de emoție și a cules ropote nesfîrșite de aplauze recitând cu sensibilitate un fragment din ”Cărțile cu Apolodor”, de Gellu Naum.
Premiul al III-lea: Ana Ganea, pentru rolul Ralu din sceneta ”Țara bunului plac”
Mențiuni: Miruna Coman pentru rolurile: Șoricioaica din sceneta ”Familia Chiț-Chiț” și Celestine din sceneta ”Țara bunului plac”
                            Interpretare masculină:
Premiul al II-lea: Victor Alecu, pentru rolul Corbul din sceneta ”Țara bunului plac” .
             Felicitări tuturor!
          Premiile, însă, nu sunt un scop în sine. Ele vin ca o consecință a bucuriei de a da viață unui personaj și ca un rezultat al muncii de echipă, De aceea, atunci când sunt obținute, ele aparțin câte puțin fiecăruia dintre cei care au urcat pe scenă.
    Pentru membrii trupei, participarea la această competiție a fost o experiență deosebită. S-au putut descoperi reciproc, și-au reconsiderat atitudininea față de ei înșiși și față de ceilalți, au împărtășit atât bucuria, cât și tristețea. A fost un test de coeziune trecut cu brio de copii, ale căror candoare și sensibiliate n-au încetat să ne surprindă.
      Ar mai fi foarte multe de spus... dar amănunte veți găsi, desigur, pe blogul trupei, http: trupaalfa.wordpress.com.
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu