luni, 14 mai 2012

Perpetuarea succesului


Rezultatele unui efort şi al unei experienţe puse în slujba copiilor, necondiţionat, trebuie scoase la iveală şi promovate mereu pentru a înţelege menirea noastră ca adulţi.
Domnul antrenor de şah, Emil PALADE, reuşeşte de 1 an de zile să susţină cursurile de şah în cadrul Atelierului de şah al Bibliotecii cu perseverenţa profesionistului şi modestia-i rară.
Biblioteca se bucură că a reuşit să deschidă uşa unor tineri pasionaţi şi serioşi care împărtăşesc, împreună cu profesorul lor, tainele unui sport al minţii.
Chiar dacă au trecut competiţiile, enunţate în continuare, rezultatele merită evidenţiate spre mândria noastră, a tuturor, că avem copii deştepţi şi buni.
La Concursul Naţional de Şah “Elisabeta Polihroniade” - Trofeul Oneşti, ediţia I, 2012, elevul Ştefan CAPMARE din clasa a VI-a de la Şcoala Generală “George Călinescu” s-a clasat pe locul I din 68 de concurenţi.
La aceeaşi competiţie elevul Mihai AVRAM din clasa a IX-a, a Colegiului Naţional “Dimitrie Cantemir” s-a clasat pe locul al II-lea la grupa băieţilor din clasele IX-XII.
Olivia-Mihaela HAZAPARU, din clasa a VI-a de la Şcoala Generală “Emil Racoviţă”, a ocupat locul I la grupa fetelor, clasele V-VIII.
La grupa băieţilor din clasele I-IV, elevul Andrei ARTAN, din clasa I de la Grupul Şcolar Auto a ocupat locul IV, la numai 8 ani, iar elevul David CAPMARE, din clasa a III-a de la Şcoala Generală “George Călinescu”, a ocupat locul IV.
La grupa fetelor, clasele I-IV, eleva Isabela ŞIMON, din clasa a II-a de la Şcoala Sfântu Voievod Ştefan cel Mare a ocupat locul V iar eleva Diana STANCIU, de la Şcoala Generală “Emil Racoviţă” a ocupat locul VI..
La competiţia “Cupa Tineretului – Onestin” - ediţia a II-a, 2012, elevul Andrei ARTAN a ocupat locul I iar la aceeaşi competiţie Andrei CĂRĂŞEL a ocupat locul V, la vârsta de 7 ani.
La grupa fetelor sub 10 ani, Carina BĂLAŞA, din clasa a II-a de la Şcoala Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, a ocupat locul I, urmată de Isabela ŞIMON şi Diana STANCU .
Olivia-Mihaela HAZAPARU a ocupat locul III la grupa fetelor sub 15 ani şi Augustina TUDOSE locul IV, în aceeaşi competiţie.
La grupa băieţilor sub 15 ani, elevul Ştefan CAPMARE, a ocupat locul I iar elevul Ştefan TOMA locul II.
Din competiţia băieţilor sub 12 ani evidenţiem pe elevul Tudor PRICOP din clasa a IV-a de la Şcoala Generală “George Călinescu” ocupantul locului V şi pe Victor ALECU de la Şcoala Generală “Emil Racoviţă” care a ocupat locul VI.
Ne mândrim cu ei şi le vom evidenţia mereu succesele care le incununează perseverenţa dar şi devotamentul dlui antrenor Emil PALADE, cel care de un an de zile le îndrumă paşii spre Atelierul de Şah al Bibliotecii, mânuţele pe tabla de şah şi le pune mintea la lucru.
Şahul este o modalitate extraordinară pentru copii de a-şi consolida imaginea şi încrederea în sine”, spunea marele maestru bosniac Saudin Robovic.
Să-i ajutăm să se descopere!


Doina-Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu