joi, 27 iunie 2013

Plini de uimire, plini de talent



Anul 2010 a adus în bibliotecă o nouă generaţie de pitici de la Şcoala Gimnazială ”Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, pe atunci elevi în clasa aII a B, dornici să descifreze tainele meseriei de bibliotecar. Le-a plăcut atât de mult încât au hotărât împreună cu doamna învăţătoare Mihaela-Oana ISAC să revină cât mai des pentru a descoperi şi alte activităţi ce se pot desfăşura în bibliotecă.
Şi ca totul să fie “ca la carte” s-a întocmit un Proiect de parteneriat-educaţional între cele două instituţii care a primit un titlu foarte generos: “Cuvânt. Sunet. Culoare”.
Şi uite-aşa, lună de lună, pe parcursul anului şcolar, biblioteca şi clasa care, an de an se numea cls. aIII-a apoi aIV-a B, s-au întânit şi împreună au descoperit cât de talentaţi sunt.
Ultima întâlnire de pe 19 iunie 2013 le-a reamintit, cu ajutorul unui colaj de fotografii făcute de-a lungul timpului, ce momente minunate au petrecut în bibliotecă.
Au rememorat cu plăcere clipele cînd pătrunşi de atmosfera sărbătorilor de iarnă au colorat primele globuleţe, pe care apoi le-au dăruit personalului din bibliotecă, bucuria cu care se pregăteau de Ziua mamei, audiţiile de poveşti efectuate cu ajutorul unor tehnici de redare mai vechi. Nu au uitat nici seara organizată de Alba-ca- Zăpada în care mămicile s-au întrecut într-un concurs de lectură, întrecerile pe echipe în care cu ajutorul unor imagini au realizat frumoase compuneri sau entuziasmul de care au dat dovadă atunci când şi-au reparat o carte în vizita lor la Atelierul de recondiţionare carte.
Unii şi-au descoperit talente actoriceşti, intrând în echipa de teatru a Bibliotecii, adunând premii şi experienţe ce le-au îmbogăţit viaţa.

Au rămas de neuitat şi clipele când au fost premiaţi pentru plăcerea de a citi, în cadrul concursului de lectură care se desfăşoară în fiecare an la Secţia de împrumut la domiciliu. Tot cu premii s-a încheiat şi acest Proiect de parteneriat care a adăugat la premiile concursului de lectură şi pe cele acordate pentru realizarea unei cărţi. Acest lucru a fost ca o încununare a tot ce au acumulat de-a lungul celor trei ani.
Rezultatul a fost îmbucurător pentru noi ca bibliotecari dar mai ales pentru elevi, fiecare străduindu-se să demonstreze că timpul petrecut în bibliotecă a fost cu mare folos!

Noi le dorim succes în noul ciclu de învăţămănt iar pe doamna învăţătoare o aşteptăm cu o nouă serie de “bobocei”!







 

Rodica ZAHARIA - bibliotecar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu