miercuri, 22 septembrie 2010

INVITAŢIE LA BIBLIOTECĂ: Recital de pian la 4 mâini în cadrul "Zilelor Culturii Călinesciene"

     În perioada 24-26 septembrie 2010 se va desfăşura la Oneşti cea de a XLII-a ediţie a ,,Zilelor Culturii Călinesciene”, la care sunt aşteptaţi scriitori şi critici literari şi de artă, artişti plastici şi alţi oameni de cultură din ţară.
Organizat de Fundaţia Naţională ,,George Călinescu” prin preşedintele său, scriitorul Constantin Th. Ciobanu, evenimentul va debuta vineri, la orele 10, la galeriile fundaţiei oneştene, cu vizitarea expoziţiei permanente ,,Univers călinescian”, cu repere publicistice şi cu panoramic editorial la care s-au anunţat numeroşi participanţi.
Tot vineri, de la orele 18, la Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti” este programată festivitatea de deschidere a manifestării, urmată de decernarea Premiilor ,,Zilele Culturii Călinesciene”.
În programul primei seri, la orele 19:30, Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti” vă propune un RECITAL DE PIAN LA 4 MÂINI interpretat de ansamblul DUO CAPRICCIO.
Din acest duet fac parte talentatele pianiste Mihaela Spiridon şi Ozana Kalmuski-Zarea, cunoscute şi aplaudate de publicul meloman oneştean în alte concerte admirabile susţinute la bibliotecă începând din 2002 şi până în prezent.
Concertul de vineri seara este dedicat bicentenarului naşterii compozitorului polonez Frederic Chopin, conţinând mazurci şi valsuri, dar şi variaţiuni pe o temă de Moore, ,,Carnaval la Veneţia”.
Intrarea publicului este şi de această dată liberă, ca la toate celelalte evenimente culturale organizate de bibliotecă.

Manifestările din cadrul ,,Zilelor Culturii Călinesciene” vor continua sâmbătă, cu începere de la orele 10 (la bibliotecă) şi de la orele 17 (la Şcoala cu cl. I-VIII ,,G.Călinescu”), încheindu-se duminică, prin recitalul liric ,,Poetul în cetate”.

Vă aşteptăm cu drag!


Elena Şerbu – şef serviciu Relaţii cu publicul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu