joi, 9 septembrie 2010

Expoziţie ecumenică de pictură

Miercuri, 8 septembrie 2010, la orele 17, a avut loc vernisajul Expoziţiei ecumenice de icoane
,,Maria, regina unităţii”
 în Spaţiul expoziţional al bibliotecii.


Artista oneşteană Carmen Taulescu, autoarea lucrărilor, a fost prezentată publicului participant de Elena Şerbu, şef serviciu Relaţii cu publicul şi de către pictorul Ionuţ Savin, cunoscut din numeroasele sale expoziţii personale şi colective, ca şi din activitatea didactică. În intervenţia sa, criticul de artă Florentina Mariş a făcut câteva precizări legate de evoluţia istorică a icoanei.

Absolventă a Facultăţii de Industrializarea Lemnului şi a Şcolii Populare de Artă din Braşov – Secţia Grafică în 1989, Carmen Taulescu şi-a continuat studiile la Facultatea de Arte plastice, decorative şi design, secţia Pedagogie, a Universităţii de arte ,,George Enescu” din Iaşi, absolvind-o în 2010.

Fişa de creaţie a artistei include expoziţii personale şi colective la Iaşi, Braşov şi Oneşti, unde a fost prezentă în spaţiile bibliotecii în 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 şi, iată, şi în 2010, în ziua de mare sărbătoare creştină a Sfintei Fecioare Maria.

În confesiunile sale de artist, Carmen Taulescu mărturiseşte:

,,Religiozitatea care m-a însoţit toată viaţa şi credinţa mea că omul este creat după chipul lui Dumnezeu m-au făcut ca dintre toate temele posibile să abordez cel mai des portretul. Portretul este poarta de intrare în sufletul unui om. Sfinţii sunt pentru mine prietenii mei. Am desenat de multe ori chipul Domnului Iisus, al Maicii Domnului, al Sfintei Paraschiva, al Sfântului Ieremia, al Sfântului Anton, al Sfântului Francisc etc. În centrul acestor icoane, portrete de sfinţi, se află creatoarea lor: Maica Domnului.”

Vă invităm să urmăriţi reflectarea acestor idei în exponatele care aşteaptă să fie descoperite şi re-create de fiecare privitor, până în data de 29 septembrie a.c.




Şef serviciu Relaţii cu publicul
  Elena Şerbu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu