miercuri, 19 ianuarie 2011

Multumim, dragi prieteni voluntari!

Marţi, 18 ianuarie 2011, a fost lansată prima întalnire oficială cu cei doritori a face parte din echipa de voluntari a Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” din Oneşti.


Ne-au bucurat sufletele cu prezenţa adolescenţii şi adulţii din comunitatea noastră.

Într-un număr considerabil s-au înscris elevii Colegiului Tehnic “Petru Poni”, coordonaţi de d-na profesor Marinela Munteanu cu o bogata experienţă în activitatea de voluntariat, dar şi elevi din alte licee ale oraşului: Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir”, Liceul Teologic “Fericitul Ierimia”, Colegiul Naţional“Grigore Moisil”, Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci”.

Ne face mare plăcere să nominalizăm voluntarii înscrişi în echipă, cu menţiunea că lista rămâne deschisă tuturor doritorilor. Aşadar, într-o ordine pur aleatorie, vi-i facem cunoscuţi pe inimoşii noştri voluntari:

Şandru Sandra-Paula, Baciu Paula Maria, Văleanu Bianca, Mamaliga Doina, Vasiliu Mădălina, Creţu Denisa, Barbu Mădălina, Zaldea Raluca, Munteanu Melania, Anton Adelina, Lupu Georgiana, Palferenţ Andrei-Bogdan, Moldoveanu Gheorghe-Răzvan, Potârniche Ionuţ, Posteucă Vlad, Onesim Rareş, Sibişteanu Monica, Barbu Silvia si Bogdan Forcos. 

Voluntarii au primit mapa cu activităţile bibliotecii, iar noi, bibliotecarii – prin hotărârea şi dorinţa lor de a-şi onora scopul acestei acţiuni de voluntariat – mulţumirea unui proiect de viitor.

Misiunea principală a voluntarilor este de a promova CULTURA prin mediatizarea activităţilor care se desfăşoară în bibliotecă.

Recunoaşterea meritelor fiecărui membru prin înmânarea unei diplome de Voluntariat Cultural, la sfârşit de an calendaristic, din partea bibliotecii, nu a fost singura motivaţie de a se înscrie în echipa noastră. Mulţi au susţinut că experienţa pe care o vor căpăta prin participarea la aceste acţiuni îi va face mai încrezători în forţele proprii. Barierele socializării şi comunicării vor fi învinse iar abilitatea de a convinge va fi un atuu în profesiile lor viitoare.

Odată cu lansarea acestei iniţiative de formare a echipei de voluntari am derulat şi primul episod al proiectului DVD Cultural, prin proiecţia unui film documentar din colecţia de documente audio-video a bibliotecii, intitulat: “Mintea umană şi cum ne folosim de ea”.
Facem cunoscut, tot acum, că marţi 25 ianuarie 2011 ora 16, va rula o nouă videoproiecţie în Aula Bibliotecii, la care vă invităm şi vă aşteptăm cu drag.

Mulţumim tuturor celor care au participat la eveniment, colegilor noştri din bibliotecă şi nu în ultimul rând celor care au răspuns invitaţiei noastre.



Coordonatori proiect, bibliotecari: Diţu Diana şi Năstase Mirela

Un comentariu:

  1. Si eu m-am inscris... nu m-am vazut printre cei nominalizati desi nu asta e cel mai important, conteaza ceea ce deja ne-am apucat sa facem. Toate cele bune, Forcos Bogdan!

    RăspundețiȘtergere